Gazete Vatan Logo

Erdoğan İstanbul'da konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Dostluk Derneği Üyeleri’ni kabul töreninde konuştu.

Erdoğan İstanbul'da konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Dostluk Derneği üyelerine hitap etti. Erdoğan, 'Paralel Yapı' için "Fizan'a da gitseler yaptıklarının hesabını vermekten onları kimse kurtaramayacak" dedi. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Tarih hepimiz için bir ibret vesikasıdır. Tarihten aldığımız dersle geleceğe yürüyoruz. Hafızalarımızı tazelemeye ihtiyacımız var. Bizden önceki nesillerin yaşadığı hadiseleri gözden geçirmeliyiz. Geçtiğimiz perşembe günü 17 Aralık idi. Şebi Aruz'un yıldönümünü idrak ettik. Aynı zamanda ülke siyasi hayatına kazınmış bir darbe girişiminin de yıldönümüdür. Polis ve yargı içinde gizlenmiş çete, ipini elinde tutan üst aklın emirleri doğrultusunda hükümetimize darbe teşebbüsünde bulundular. Devlet hiyerarşisi dışında hareket eden bir cunta ülkemizin milli kurumlarını ve 2023 vizyonunu hedef almıştır. Pensilvanya'daki bir çete liderinin dini cemaat görünümündeki bu çetenin asıl amacını milletçe müşahade ettik.

"HARİTADA YER GÖSTERİYORLARDI, ŞİMDİ KAÇACAK DELİK ARIYORLAR"

İnlerine gireceğimizin sözünü vermiştik. Allah'a hamdolsun her yerde inlerine girdik, girmeye devam ediyoruz. Kolay bir süreç değil. Devletin tüm kurumları içine sızmışlar. 40 yıllık bir çalışmanın neticesinde ulaşabildikleri bu kurumlara sızma operasyonu bizleri ciddi manada yordu. Yorulsak da bu işi neticeye ulaştıracağız. Milletin kazanımlarına saldıranlar şu anda hesap veriyorlar. Dün bize harita üzerinde kaçacak yer gösterenler bugün kaçacak delik arıyorlar.

"GIRTLAKLARINA KADAR HARAMA BULAŞTILAR"

Haram lokma yemedik diyorlar. Sınav sorularını çalmaktan, gırtlaklarına kadar harama bulaştıkları görülmüştür. Altın madenlerinde neleri nasıl kazandıkları, kara paraları nasıl akladıkları görülmüştür. Yıllardır kanını emdikleri milletimizin nazarında tüm itibarlarını kaybetmeye başladılar. 17 Aralık günü fitili ateşlenen, 25 AralıK'ta üst aşamaya taşınmaya çalışan, 30 Mart'ta ayyuka çıkan darbe girişimi hayırlara vesile olmuştur.

"BİRÇOK 'PARALEL YAPI'NIN ÜLKE FAALİYETLERİNİ DURDURDU"

DAEŞ terörüne destek veren ülke gibi göstermek için çok yoğun propaganda yürüttüler. Bu iftira kampanyalarını büyük ölçüde boşa çıkardık. Birçok ülke bu yapının faaliyetlerini ya durdurdu ya da yakın takibe aldı. Artık eskisi gibi rahat hareket edemiyorlar.

"FİZAN'A DA GİTSELER HESABINI VERECEKLER"

Nereye kaçarlarsa kaçsınlar. Fizan'a da gitseler yaptıklarının hesabını vermekten onları kimse kurtaramayacak. Bu millet pek çok şeyi belli bir dereceye kadar anlayışla karşılayabilir. Ancak ihaneti, sırtından bıçaklamayı asla kabul etmez. İhanetin ilacı yoktur. İnşallah biz de milletimizin bu hissiyatına tercüman olacak, bu ihanet şebekesini ülkemiz için tehdit olmaktan çıkaracağız.

"TÜRKİYE TERÖR ÜZERİNDEN TERBİYE EDİLEMEZ"

Artık eskisi gibi manüpilasyona açık, zayıf bir ülke değiliz. Açık ve net konuşuyorum. Türkiye terör üzerinden terbiye edilemeyecek kadar güçlü ve büyük bir ülkedir. Üzüldüğüm nedir biliyor musunuz? Bu örgütün maalesef PKK ve benzeri örgütlerle el ele olmasıdır.

"AK SAÇLILARIMIZIN TECRÜBESİ, GENÇLERİMİZİN CESARETİ İLE..."

1 Kasım itibarıyla yeni Türkiye'nin inşa sürecinin başladığı bir döneme girmiş bulunuyoruz. İnşallah önümüzdeki süreç millet iradesi üzerinde hiçbir vesayet odağının kalmadığı, yeni bir sivil anayasa ile taçlandırıldığı bir dönem olacak. Ak saçlılarımızın engin tecrübesi, gençlerimizin cesaret ve enerjisi ile bu inşa sürecini tamamlayacağız.

Haberin Devamı