Gazete Vatan Logo

Erdoğan işareti vermişti! Yüzlerce asker konuşlandı

Suriye’nin kuzeyine yönelik operasyon sinyali veren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrası, Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede faaliyetlerini artırdı.

Erdoğan işareti vermişti! Yüzlerce asker konuşlandı

700 kilometrelik sınır hattındaki fiziki güvenlik önlemlerine ek olarak, tespit edilen belirli noktalara silah ve asker takviyesi yapıldı. Tel Abyad ve Kobani (Ayn el Arap) sınırına asker ve silah kaydırıldı. Kuzey Suriye’de güvenli bölge oluşturulmasına yönelik 4 farklı merkezdeki terör örgütü YPG’nin hareketi dikkatle izleniyor. Bu merkezler, Şırnak’tan Habur Sınır Kapısı’na kadar uzanan Derik; Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi karşısındaki Rasulayn; nüfusun büyük bölümü Araplardan oluşan Akçakale ilçesi karşısındaki Tel Abyad; Suruç ilçesi yakınlarındaki Kobani; Kilis sınır hattı yakınındaki ehba bölgesi oluşturuyor.

İKİ NOKTA GÖZALTINDA

Şanlıurfa ve Gaziantep bölgesinden hareket ettiği bildirilen ağır silah ve zırhlı araçlar, Akçakale ilçesi ile Suriye’nin Tel Abyad sınır hattına konuşlandı. Aynı şekilde Gaziantep yönünden geldiği bildirilen ağır silah destekli bir TSK birliğinin, Kobani’den Fırat Nehri boyunca uzanan geniş bir hat üzerine konuşlandığı iddia edildi. Fırat Nehri kıyısında bulunan Zorava, Boban ve Aşê köylerindeki YPG hareketleri yakından izleniyor. Tel Abyad kasabası karşısındaki Akçakale sınır hattına ise yüzlerce askerin konuşlandığı, olası TSK operasyonun bu bölgeden başlayabileceği ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Kaynak: Milliyet