Gazete Vatan Logo

Erdoğan'ın yemin töreni için büyük hazırlık

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için ABD Başkanı Barack Obama'nın yemin töreninde yapılan yayının bir benzeri yapılacak.

Erdoğan'ın yemin töreni için büyük hazırlık

Meclis’te seçilmiş Cumhurbaşkanı ve Başbakan Erdoğan için düzenlenecek yemin töreni için hazırlıklar tamam. “Seçilmiş” olması dolayısıyla Erdoğan için önceki Cumhurbaşkanlarından farklı bir protokol uygulanacak.

12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te düzenlenen törenle mazbatasını TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten alacak. Erdoğan mazbatasını teslim aldıktan sonra yemin ederek Anıtkabir'i ziyaret edecek.

OBAMA'NIN YAYINI GİBİ OLACAK

ABD Başkanı Barack Obama'nın yemin töreninde yapılan yayının bir benzeri yarın TRT tarafından Erdoğan için yapılacak. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, özel yayın konusunda "TRT kamu yayıncısı. Görevimiz bu" dedi. Şahin, motosikletli kameramanlar aracılığıyla, bizzat Erdoğan'ın konvoyunun içinden, helikopterle de havadan canlı yayın yapılacağını açıkladı.

MAKAM ARACI EVİNİN ÖNÜNDE

Halk tarafından 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ı TBMM’ye götürecek üzerinde fors bulunan Cumhurbaşkanlığı makam aracı evinin önüne geldi.

FORSU KAPALI

Üzerindeki Cumhurbaşkanlığı forsu kapalı olan araç ile birlikte Cumhurbaşkanlığı korumaları da Subayevleri'nde ki Erdoğan’ın evinin bulunduğu yere geldi. Ayrıca 10 kadar da motosikletli polis ekibi çıkışta konvoya eşlik etmek üzere hazır bulundu.

Haberin Devamı

YEMİNDEN SONRA AÇILACAK

Makam aracındaki forsun üzeri Erdoğan TBMM’de mazbata alıp yemin ettikten sonra ayrıldığı esnada açılacak.

İLK KEZ YABANCI DEVLET BAŞKANLARI KATILACAK

Erdoğan’ın makam aracına, yeminden sonra Cumhurbaşkanlığı yaveri eşlik edecek. Meclis’teki yemin törenine, ilk kez yabancı devlet başkanları da katılacak.

ERDOĞAN AİLESİ LOCADAN İZLEYECEK

Meclis Başkanlığı, genel kuruldaki özel locada Erdoğan’ın ailesine 30 kişilik yer ayırdı. Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, çocukları ve torunlarının, özel locadan yemin törenini izlemesi bekleniyor.

ERMENİSTAN DA İZLEYECEK

Öte yandan yemin ve devir teslim törenini izlemek için temsilci gönderecek devlet ve uluslararası örgüt sayısı 75’e yükseldi. Ermenistan töreni Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan’la izleyecek.

Haberin Devamı