Gazete Vatan Logo

Erdoğan’ın odasına savaş tılsımı astım

Başbakan Erdoğan’ın odasının dekorasyonunu yapan iç mimar Melike Battal ilk kez VATAN ’a konuştu

Melike Battal... Son günlerde özellikle Ankara’da yaptığı işlerden dolayı adını sıkça duyduğumuz iç mimar. Aslında o sosyeteye tasarladığı evlerle marka olmuş bir isim. Melike Battal, Başbakan Erdoğan’ın medyada çok konuşulan AKP Genel Merkezi’ndeki protokol odasının, yeni yapılan TOBB binasının makam katlarının ve son olarak da Anayasa Mahkemesi’nin iç mimarı ve tasarımcısı. Elazığlı Battal, Kürt bir anneanne ile Türk bir dedenin torunu. Anayasa Mahkemesi Başkanı Hasim Kılıç’ın binayı gezdirdiği kişilere “Melike kızımız” diye bahsettiği, Başbakan’ın Kılıç’ın odasını gezerken “Bu odayı Melike Hanım yapmıştır” diyecek kadar çizgisini tanıdığı bildirildi. İlk kez VATAN’a konuşan Ankara’nın “yeni yükselen değeri” Battal’ın ağzından yaptığı işlerin öyküsü;

Çalışırken verem oldu

“Anayasa Mahkemesi binasının iç dekorasyonu için beni Haşim Bey Ankara’ya çağırdı. Haşim Kılıç’la her aşamada beraberdik. Sayın Başkan’la aramızda bir baba-kız ilişkisi oluştu. Beni çok özgür bıraktı. Haşim Bey de bütün malzemelerin yerli malı olmasını istedi. Yoğun çalışmaktan vücudum çok yıpranmıştı. Haftanın iki günü devamlı Ankara’daydım. Her gittiğimde hep öksürerek ve yüksek ateşle dolaşıyordum. Hatta Haşim Bey ”Melike kızım seni bir doktora gösterelim” dedi. Ama ta ki hastaneye kaldırılıp verem olduğumu öğrenene kadar çalıştım. 1.5 ay eve kapanıp ağladım. Hayatta hep böyle büyük bir işin hayalini kurdum. Yataktan çıkamıyordum. İşleri internetten takip ettim. İçini tamamlamam sekiz ayı buldu. Açılışta Haşim Kılıç’ın makam odasına girdiğimde Başbakan bana gülerek ’Haşim Bey’e bu odayı Melike Hanım yapmıştır dedim. Yanılmamışım’ dedi. Başbakan’ın Özel Danışmanı Mücahit Arslan, bana onun her şeyin Türkiye’den olmasını istediğini söyledi. Odayı yaparken abartılı şekilde ’Saltanat odası’ya da ’turuncu yastıklarla döşendi’ dediler. Hepsi gerçek dışı. Odada lapis ve mor renklerini kullandım.


TILSIM VE FERMANLAR

Odada fermanlar ve bir tılsım var. Battal, fermanlar ve tılsımı Çukurcuma’daki antikacılardan aldığını söylüyor. Büyükçe bir bez olan ve üzerinde Arapça yazılar bulunan savaş tılsımının özelliği, eskiden savaşa giden kişiler tarafından korunmak için bir iç gömlek gibi üstlerinde taşınması. Battal, ”Siyaset de savaşa benzediği için tılsım odaya uygun olur diye düşündüm” diyor. Odada ayrıca bir dinlenme bölümü ve duş bulunuyor.

DEV EKRAN

Odanın bir duvarı cam. Diğer duvarında ise Başbakan’ın gündemi takip edebilmesi için parça parça televizyonlardan oluşan bir ekran var.


SEHPA


Başbakan’ın odasında ay şeklinde iki kanepe, ortasında Melike Battal’ın tasarladığı bir sehpa, önü açık bir çalışma masası ve bir toplantı masası bulunuyor.


KENDİ SEÇTİ


Masanın arkasındaki duvarda Erdoğan’ın seçtiği Atatürk’ün Time Dergisi’ne kapak olan fotoğrafının İsmail Acar tarafından yorumlanmış bir tablosu asılı.

ÖNÜ AÇIK MASA

Dinlenme odasında Başbakan için bir kanape ve bir de TV var. Başbakan odayı bittikten sonra bina açılmadan önce gördü ve çok beğendiğini söyledi.



Haberin Devamı