Gazete Vatan Logo

Erdoğan'ın o sözlerine sert yanıt

BDP Grup Başkan Vekili Hasip Kaplan: Bu bir savaş ilanıdır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, PKK terörü ile ilgili olarak “Bıçak kemiğe dayandı, faturası ağır olacak” sözlerine BDP Grup Başkan Vekili Hasip Kaplan sosyal paylaşım sitesi twitter’dan yanıt geldi

Kaplan, twitter hesabında, kritik bir süreçten geçildiğini hatırlatarak daha fazla acıların yaşanmaması amacıyla siyaset kurumunun adım atması gerektiğini savundu. Kaplan şunları yazdı:

KOPUŞ VEYA BİRLEŞME: Bundan sonra atılacak her adım çözüm veya çözümsüzlüğe, ’kopuş’ veya ’birleşmeye’ götürecek. Sorumlu makamlarda olanların dikkatli olması lazım. Başbakan basiretli bir lider edasıyla; sorunun şiddetle değil, barışçıl demokratik yollardan mecliste çözübileceği çağrısı yapabilirdi. Diyalog, uzlaşı yollarını sonuna kadar zorlayacağını, yeni anayasa sürecini bir şans olarak işaret edebilirdi. Tam aksine savaş ilanı yaptı.

SADDAM ROLÜ: Kullandığı tehdit argümanı, demokratik siyaset içinde olanları hedef gösteren sorumsuzca, bir hamaset içeriyor. İmam bunu yaparsa cemaat şaşar. Saddam’ın veya Milosoviç’in rolüne soyunmak, takım elbiseleri çıkarıp, militer üniformoları giymek, jenosid tehditinde bulunmak korkunçtur.

İNSANLIK SUÇU: Bıçak kemiğe dayandı-faturası ağır olur söylemi, demokratik siyasetin dili değildir. Hukuka göre insanlık suçu, sorumsuzluk, katliam çağrısıdır. Recep Tayyip Erdoğan’ın ’devletin topyekün savaş’ ilanı ile PKK’nın, ’adım atılmazsa halk savaşı olur’ seçeneğinin dışında bir üçüncü yol vardır.

Haberin Devamı