Gazete Vatan Logo

Erdoğan'ın evinin önüne...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirirken, "Sen artık Çankaya yokuşunu çıkamazsın. Dizinin bağı kalmadı. Yolun yarısında nefesin tükenir. Cumhurbaşkanlığı senin için hayal, rüyadır" dedi.

Seçim çalışmaları için Manisa’ya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partililer tarafından Soma İlçesi girişinde karşılandı. Soma Balıkesir Yöreleri Ertuğrul Gazi Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’ne geçen Bahçeli, buradaki Kırgız çadırını ziyaret etti. Ziyareti ardından mehteran takımı eşliğinde ilçe meydanına yürüyen Bahçeli, burada seçim otobüsünün üzerinden halka seslendi.

Anket

Sizce MHP yerel seçimlerde başarılı olacak mı?

Evet
Hayır
Fikrim yok






30 Mart seçimlerinin önemine vurgu yapan Bahçeli, partisinin Soma Belediye Başkan Adayı Salih Oğuz Belgül ve tekrar aday gösterilen, Manisa Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün için destek istedi. Herkese oyunu kullanması için çağrıda bulanan Bahçeli, sandık görevlilerini de oylara sahip çıkmaları için uyardı. Küçük bir hatanın seçim kaybettireceğini dile getiren Bahçeli, şöyle konuştu:

"Bir gün geliyor. O gün bir ihmalkarlık yapıyoruz. 5 yıllık hizmeti silip atıyor, emeği sıfırlıyoruz. Bir görev ihmali ile MHP’ye ve Türkiye’ye zarar veriyoruz. Sandık görevliliği çok önemlidir. Bir oyla kaybeder bir oyla kazanırsınız. Sandıktaki oy hırsızlarına müsaade edilmemelidir."

Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini dile getiren Bahçeli, önemli bir dönemde görevlerin yerine getirilmesi halinde siyasi yaşamı yeniden şekillendirme fırsatının doğabileceğini belirterek şöyle konuştu:

"11 yıldan bu yana bu ülkeyi yönetenin, milli iradenin kendilerine verdiği desteği yanlış yorumlamak suretiyle, bu desteği kendisinin karizmatik özelliği ile ilişkilendirmesi bir başka gaflet olmuştur. İstediği yasayı çıkartıp, değiştirebilir. Böyle bir fırsatla belli bir döneme iktidar sarhoşluğu ile gülücükler dağıtıldı. İktidarın tadına vardıktan sonra anlayışı, yasa, davranışları değişti. Türkiye’yi yaşanamaz bir ülke haline getirdi."

"EVİNİN ÖNÜNDE ANDIMIZI OKUTMAZSAM NAMERDİM"

Öğrenci Andı ve Türkiye Cumhuriyeti’ni simgeleyen ’TC’ ifadelerinin AK Parti Hükümeti tarafından kaldırıldığını anlatan Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan hesap soracağını söyledi. Bahçeli, Başbakan Erdoğan’a, "Bir gün iktidardan ayrıldığın dönemde, MHP’ye iktidar nasip olursa, nerede ikamet edersen et onun 25-30 metre karşısına ’Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazmazsam, okula giden çocuklara, evinin önünde Andımız’ı okutmazsam, bunların alayının hesabını sormazsam namerdim" diye seslendi.

AK Parti Hükümeti’nin devleti küçülttüğünü de belirten Bahçeli, 17 Aralık operasyonuna değindi. AK Parti döneminde adaletsizliğin hüküm sürdüğünü söyleyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Ama cenabı Allah, bir işaret koydu. 17 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu. Bu operasyonu hafife alamayız. Unutturamayız. Türkiye’nin geleceği açısından önemlidir. Yolsuzluk ve rüşvet bir devleti toplumu çökertir. İster demokrasiyle, ister darbeyle gelsin. İster diktatör olsun, görevinde kalmasını mümkün kılmaz. Onun gözünü maddi unsurlar bürümüş. Devleti yürütürken, maddi unsurlarla devleti soyup soğana çeviriyor."

"UZAYDA MI YAŞIYORSUN HAKİM BEY"

Yolsuzluk iddiası ile 17 Aralık’ta başlatılan operasyon ardından 74’üncü günde tutukluların salıverilmesini eleştiren Bahçeli, yargının siyasallaştığını ve yargıya güvenin kalmadığını söyledi. "Yargı AKP’leşti" diyen Bahçeli, cezaevindeki askerler ve komutanları hatırlatarak hükümeti eleştirdi. Cezaevindeki bakan çocuklarının ve işadamı Reza Zarrab’ın serbest bırakılmasından hakimi sorumlu tutan Bahçeli, şöyle dedi:

"Türkiye’yi soyup, soğana çeviren bir İranlı uşak tahliye ediliyor. Bir sebebi olsa gerek. Demek ki bu İranlı uşak yolsuzluğu kiminle yaptığını iyice görmüş ajandasına not etmiş. Başbakanla değerli evladı arasındaki konuşmalara bakarsanız, bu şahıs birçok şeyi biliyor. ’Beni kurtarmazsanız, konuşur alayınızı yakarım’ diyor bu adam. Nasıl yakıyor? Savcıyı değiştiriyor. İddianameleri bir hoş ediyor. ’Yeterli delil yoktur’ diye, salıyorlar. Televizyonlarda ayakkabı kutularını, kasaları, konuşmalarını ne geliştiğini görmediniz mi? Sen uzayda mı yaşıyorsun hakim bey? Yolsuzlukla ve rüşvetin bir sorumlusu da sensin hakim bey unutma. Bu şekilde devam edilemez."

Türkiye’de yoksulluğun sorun olduğunu ifade eden Bahçeli, Başbakan Erdoğan’a, "Kendine karşı darbe yapılacağını söylüyorsun, konuşmalara montaj diyorsun. Herkesi hain ilan ediyorsun, kimilerine ’Haşhaşi’ diyorsun. Sen kimin inine gireceğini bırak yoksulluğun inine gir" diye seslendi.

"ÇANKAYA YOKUŞUNU ÇIKAMAZSIN"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı için aday olma ihtimaline de değinen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Abbas yolcu. Yüzde 51 ile geldin, 51 ile gideceksin. Ne kadar ’Montaj’, ’Komplo’ derse inanacak mıyız? Bu montajı nerede yapıyor? Seçim meydanlarında taşımalarla, montaj dublajla konuşmalar yapıyor. Sen artık Çankaya yokuşunu çıkamazsın. Dizinin bağı kalmadı. Yolun yarısında nefesin tükenir. Cumhurbaşkanlığı senin için hayal, rüyadır. Yolsuzluk ve rüşvetin üzerine git. Eğer evlatlarına kadar dayanıyorsa milletten özür dile, evlatlarının elinden tut en yakın karakola git ondan sonra yargının önüne çık. Yapamazsan bir gün gelecek Milliyetçi Hareket 7 göbeğinden hesap soracak."

Soma’daki konuşmasının ardından Kırkağaç’a geçen Bahçeli, burada da Leydi Düğün Salonu’nda halka seslendi. Soma’daki konuşmalarını burada da yineleyen Bahçeli, halkın yolsuzluk olaylarında büyük rahatsızlık duyduğunu, bu seçimlerin fırsat olduğunu ifade ederken, "Yüzde 51 ile geldiler, yüzde 51 ile gidecekler. Vurun tokadı gitsin AKP’ye" dedi. Sloganlar eşliğinde ilçeden ayrılan Bahçeli, Akhisar’a geçti.


Haberin Devamı