Gazete Vatan Logo

Erdoğan'ın Dürümlü'de katledilenlerin yakınlarını ziyareti edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın gerçekleştireceği Diyarbakır programı kapsamında, Dürümlü'de PKK'lı teröristlerce katledilenlerin yakınlarını ziyaret edecek olması, Tanışık köyünde memnuniyetle karşılandı.

Erdoğan'ın Dürümlü'de katledilenlerin yakınlarını ziyareti edecek

Başbakan Binali Yıldırım ile yarın Diyarbakır'a gelecek Erdoğan, temasları kapsamında Dürümlü mezrasında 12 Mayıs gecesi terör örgütü PKK tarafından 15 ton patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirildiği, 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 23 kişinin yaralandığı katliamda terör mağduru olan vatandaşların yaşadığı Tanışık köyünü ziyaret ederek, acıları paylaşacak.

Tanışık köyü muhtarı Bayram Yaman, iki oğlu ve bir torununu kaybettiği katliamın acısının büyük olduğunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinin, tüm köy halkını memnun ettiğini dile getirdi.

Yaman, "Cumhurbaşkanı'mızın başımızın gözümüzün üstünde yeri var. Cumhurbaşkanı'mız bizim için, şehitlerimizi için geliyor. Bu acı hepimizin, tüm Türkiye'nin, 78 milyonun acısıdır." dedi.

Katliamda ağabeyini, kardeşi, yeğenini ve yakın akrabalarını kaybeden Faruk Yaman da ziyareti anlamlı bulduğunu belirterek, yaşadıkları acının sadece Tanışık köyünün değil tüm Türkiye'nin acısı olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı'mız acımızı paylaşmaya geliyor. Cumhurbaşkanımızın acımızı paylaşması bizi teselli ediyor. Cumhurbaşkanı'mızın, Başbakan'ımızın bize sahip çıkmasını istiyoruz" diyen Yaman, katliamda hayatını kaybedenler için köyde bir anıt yapılmasını istediklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Dürümlü katliamı

Bingöl'ün Genç ilçesinde, gasp ettikten sonra 15 ton patlayıcı yükledikleri kamyonu 12 Mayıs gecesi Yenişehir ilçesi Tanışık Mahallesi'ne getiren PKK'lı teröristlerle, durumlarından şüphelenen köylüler arasında tartışma yaşanmış, vatandaşların, köylerine almak istememesi üzerine teröristler, kamyonla Dürümlü mezrasına doğru hareket etmiş, köylülerce takibe alındığını ve kaçamayacaklarını anlayan PKK'lı teröristler, patlayıcı yüklü kamyonu Dürümlü mezrası girişinde infilak ettirmişti.