Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan üst üste kritik görüşmeler

ABD’nin İran ile daha önce sağlanmış olan nükleer anlaşmadan çekilme kararına "Kaybeden ABD olacak" diyerek sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iki kritik görüşme gerçekleştirdi. Önce İran Cumhurbaşkanı Ruhani daha sonra da Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşen Erdoğan, ABD'nin kararının yanlışlığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan üst üste kritik görüşmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bu akşam telefonda görüştü. Görüşmede, ABD’nin İran ile daha önce sağlanmış olan nükleer anlaşmadan çekilme kararı ele alındı. ABD’nin kararının yanlışlığına işaret eden iki lider, söz konusu planın aslında korunması gereken bir diplomatik başarı olduğuna dikkati çektiler. Görüşmede son günlerde Suriye konusunda artan gerilimin endişe verici olduğuna da değinildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme esnasında, Rusya Devlet Başkanı Putin’e 7 Mayıs’taki yemin töreniyle Devlet Başkanı olarak dördüncü dönemine resmen başlaması dolayısıyla tebriklerini de iletti.

RUHANİ İLE KRİTİK GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede, ABD’nin İran ile varılan nükleer anlaşmadan çekilme kararı ele alındı.

Erdoğan: Kararı doğru bulmuyorum

Görüşmede, ABD'nin anlaşmadan çekilme kararını doğru bulmadığını dile getiren Erdoğan, Türkiye olarak Ortak Eylem Planı'nın korunmasından yana olduklarını vurguladı.

Haberin Devamı

İki lider, görüşmede, ikili ekonomik ilişkileri geliştirme konusuna da değindi.