Gazete Vatan Logo

Erdoğan'ı ağlatan fotoğraf

Başbakan her baktığında gözyaşlarını tutamadığını itiraf ettiği o fotoğrafı eline aldığında...

27 Mayıs darbesinden sonra cuntacılar tarafından idam edilen Adnan Menderes'e ilgisi bilinen Erdoğan, bir fotoğrafa ne zaman baksa ağladığını söyledi. İşte o kare:

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, 27 Mayıs 1960 darbesinin ardından cuntacılar tarafından idam edilen Adnan Menderes'e gösterdiği ilgisi biliniyor.

Erdoğan'ın, İmralı'da idama giderken beyaz kefen giydirilmiş şekilde arkadan çekilmiş olan fotoğrafı her gördüğünde gözlerinin yaşardığı ortaya çıktı.

Adnan Menderes'in bu fotoğrafıyla ilgili Erdoğan'ın taşıdığı hassasiyet, önceki akşam AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen kokteylde kendisini gösterdi. Başbakan Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi'ni kamuoyuna açıkladıktan sonra konuklarına kokteyl verdi ve davetlilerle ayrı ayrı ilgilenerek fotoğraf çektirdi. Bu arada Zaman'ın Başbakanlık muhabiri Erdal Şen de son kitabı "Yassıada'nın Sessiz Tanıkları"nı Erdoğan'a hediye etti. Şen, Yassıada mağduriyetini yaşamış hayatta kalan 30 kişi ve ailesiyle yapılan röportajları içeren kitabın, darbenin üzerinden geçen 50 yılın ardından, yaşanan acıların Türkiye'deki demokrasi sürecine bir katkı yapması amacıyla hazırlandığını söyledi. Erdoğan da kitabı ayaküstü incelerken, kapak fotoğrafına odaklandı. Duygulanan Erdoğan, fotoğrafı göstererek, "Bu resim var ya, her baktığımda beni ağlatır." dedi.

İdam sehpasına götürülen Adnan Menderes'in Hayat mecmuasındaki fotoğrafını yıllarca aklından çıkaramadığını vurgulayan Erdoğan, "Biz ileri demokrasi dediğimiz zaman kimsenin bundan rahatsız olmaması lazım. Ordumuz hepimizin ordusu. Yasal şartlar içinde görevini sürdürmelidir." ifadelerini kullanmıştı. (Zaman)

Haberin Devamı