Gazete Vatan Logo

Erdoğan'dan Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluş yıl dönümü kutlaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "100 yılı askın suredir sanlı bayrağımızı semalarda onur ve gururla dalgalandıran Hava Kuvvetlerimiz, geçmişten bugüne edindiği tecrübeler, yerli ve milli savunma teknolojileriyle güçlenen altyapısıyla, çağdaş dünya havacılığının saygın kurumlarından biri durumuna gelmiştir" dedi.

Erdoğan'dan Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluş yıl dönümü kutlaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluş yıl dönümü kutlaması.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Hava Kuvvetleri'nin 108'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz'e tebrik mesajı gönderdi. Erdoğan, Turk Hava Kuvvetleri'nin havadan gelebilecek tehdit ve tehlikelerin onlenmesi amacıyla kurulduğunu, dunyanın ilk havacılık teskilatlarından olduğunu vurguladı. Turk Hava Kuvvetleri'nin kurulus yıl donumunu kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"100 yılı askın suredir sanlı bayragımızı semalarda onur ve gururla dalgalandıran Hava Kuvvetlerimiz, gecmisten bugune edindigi tecrubeler, yerli ve milli savunma teknolojileriyle guclenen altyapısıyla, cagdas dunya havacılıgının saygın kurumlarından biri durumuna gelmistir.

Silahlı Kuvvetlerimizin onemli bir gucu olan Turk Hava Kuvvetleri, caydırıcı gucuyle bolge ve dunya barısının saglanmasında da onemli bir denge unsuru olarak ustun vazife anlayısıyla gorev yapmaktadır. Goklerdeki hakimiyetini surekli genisleten, her zaman ulkemizin itibarını yukselten kurumlarımız arasında yer alan Turk Hava Kuvvetleri'nin kurulus yıl donumu vesilesiyle, hava sehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, gorevlerini basarıyla surduren Hava Kuvvetleri mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum."

Haberin Devamı