Gazete Vatan Logo

Erdoğan'dan Türk Dili Bayramı için özel mesaj!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Çok geniş bir coğrafyada konuşulan, müşterek mazimizi, kültürümüzü ifade eden Türkçemiz, milletimizin birlik ve beraberliğinin teminatıdır” dedi.

Erdoğan'dan Türk Dili Bayramı için özel mesaj!

Erdoğan, Türk Dil Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, dilin, bir milletin bağımsızlığının, özgünlüğünün, zengin kültürel birikiminin ve köklü bir geleneğe sahip olduğunun en büyük göstergesi olduğunu belirtti. Dilin aynı zamanda, milletlerin kendilerine özgü düşünme, yaşama, ifade etme biçimlerinin de temel göstergesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, milletlerin ufkunun, dünyasının ve hayata bakışındaki derinliğin, dillerinin mahiyetiyle ilgili olduğuna işaret etti.

Erdoğan, dünyanın sayılı dillerinden olan Türkçenin, milletin zihni berraklığını, iletişim becerisini, eşyaya ve dünyaya bakışını gösteren hayli zengin ve köklü bir dil olduğuna dikkati çekti.

Erdoğan, milletlerin kaderinin, dillerinin kaderi ve dillerinin sınırıyla örtüştüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Köklü ve geniş bir birikime sahip olan Türkçemiz, farklı dillerle etkileşimine rağmen özünü asla kaybetmemiştir. Türkçemizi yaşatmak ve tüm varlıklarıyla gelecek nesillere aktarmak, dilimize sahip çıkmak hepimizin sorumluluğudur” dedi

Haberin Devamı

‘En kıymetli mirasımız’

Başbakan Binali Yıldırım, Dil Bayramı mesajında, “Türkçe, milli kültürümüzü ve değerlerimizi gelecek nesillere aktarabileceğimiz en kıymetli mirasımızdır” dedi.

Yıldırım’ın Dil Bayramı mesajı özetle şöyle: “Bir dilin varlığını devam ettirebilmesi, o dili konuşanların millet olma şuuruna varmaları ve kendi kültürüne sahip çıkma hassasiyetlerine bağlıdır. Türkçe, milli kültürümüzü ve değerlerimizi gelecek nesillere aktarabileceğimiz en kıymetli mirasımızdır... Gelecek nesillere çok daha güzel, çok daha gelişmiş, çok daha derinlikli bir dil bırakabilmemiz için Türk Dil Kurumu’na, aydınlarımıza, sanatçılarımıza, siyasetçilerimize, medyamıza ve öğretmenlerimize büyük sorumluluklar düşmektedir.” l Ankara Milliyet

‘Türkçe olmasa Türkiye olmazdı’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Dil Bayramı mesajında, “Türkçe olmasa Türkiye olmazdı. Darbeden en büyük zararı gören, özellikle 12 Eylül darbesinden en büyük zararı gören Mustafa Kemal’in kendisi ve onun mirasıdır” dedi.

Haberin Devamı

MHP lideri Devlet Bahçeli de mesajında, “Dil bir millettir. Türkçe, Türk milletinin varlığı, yurdu, yuvası ve yarınıdır. Türkçe hepimizin ortak değeri, kardeşliğimizin tercümanıdır. Türkçemiz Türk milletinin aziz ve yaşayan bir servetidir” dedi.