Gazete Vatan Logo

Erdoğan'dan Silivri açıklaması!

'Halkın oylarıyla seçildiği iddia edilen...'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,Haliç Kongre Merkezi'ndeki
MÜSİAD Genel Kurulu toplantısında MÜSİAD'lılara seslendi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Türkiye son derece önemli ve tarihi bir süreçten geçiyor.Sosyal sorumluluk, sadece 3-5 öğrenciye burs vermekten ibaret olamaz, Ramazan aylarında gıda paketleri dağıtmaktan ibaret olamaz. Bu ülkede Güneydoğuya, doğuya artık işverenin yatırım yapması gerekir. Bu çözüm süreci meyvelerini vermeye başlayacaktır.Dezavantajlı tüm kesimlere; yaşlılara, çocuklara, kadınlara, engellilere daha fazla odaklanmalıyız.

Şuan itibariyle yeni bir dönemin kapıları ardına kadar açılmıştır. Sizlerin de ekranları başında izleyen vatandaşlarında dikkatini çekmek istiyoru. Şuan biten sadece 30 yıllık terör sorunu değildir. Çıtayı çok yüksek tutarak bazılarının hayal diyebileceği cümleyi kurmıyayım. Türkiye'nin makus talihi değişiyor. Bu süreci kimse farklı yerlere çekmesin.

Şunu herkes bilsin bugün geçmişe kıyasla çok daha güçlü bir Türkiye var. Şöyle bir düşünün 10 yıl önce nasıl bir Türkiye vardı bugün nasıl bir Türkiye var. Bunu her anlanda her anlamda düşünün.

'BİRAYI MİLLİ İÇKİ DİYE TANITIYORLAR'

Bugün bir tanesi öyle yazıyor 'Tek devlet, tek bayrak, tek milli içki'. Ben, Yeşilay toplantısında, Türkiye'nin parlamentosunda ilk çıkan 5 yasasının birinden bahsettim. Yani alkolle mücadele yasası. Bu iş ne kadar önemli o ki ilk çıkan yasalardan biri bu. Öyle bir dönem geliyor ki bunlar birayı milli içki diye tanıtıyor.

Bu ülkede malesef ilaçlarla kısırlaştırma süreci başladı. Buna karşı siz bayrak açtığınız zaman hemen laik karşıtı dediler. Ben milletimin çoğalmasını istiyorum. Bahaneleri hazır eğitimsiz nesilden ne olur. Parasal imkanları olanlara bakın en fazla 2 çocuğu var. Para var neden çocuk yapmıyorlar. Türkiye şuan genç nüfusuyla övünüyor ama 2040 yılına geldiği anda Türkiye artık yaşlılar milleti arasında girmiş olacak ki bu en büyük tehlike. Buradan çağrımı yeniden yapıyorum.

'KAFA KIYAK ÇÜNKÜ'

Anayasa'nın 58. maddesi ne derse bizde iktidar olarak onu yapıyorz. Bilmeyenler ona baksın. Bu parlamentonun görevidiri. Kimse rahatsız olmasın. Biz bugün geçmişe kıyasla çom daha aydınlık bir Türkiye'yiz. Düşünün üniversiteye gelen genç aydınlanmaya gelip kafayı hulup geliyor. Kafa kıyak çünkü eline bilgisayar alacağına döner bıçağı alıp arkadaşına saldırıyor.

Sevgili kardeşlerim, daha bir kaç ay öncesinde anneler, kapı çaldığında telefon çaldığında korkudan yığılıp kalıyordu. 4 aydır anneler derin bir 'oh' çekiyor. Bugün Türkiye'nin her yerinde anneler ellerini semaya çekip vatan için dua ediyor keşke bizim için de etse. Keşke Vedat gibi gençlerimiz toprağa düşmeseydi. Bugün düne göre çok daha iyimseriz, çok daha güçlüyüz. Terör bitince ne olacak diye soruyorlar bugün de söylüyorum çok daha güzel olacak.

“Dikkatinizi çekiyorum. İçerikle hiç ilgilenmediler. Açık bir örnek veriyorum. Mesela ‘bizim partimizi devamlı kapatıldı, kapatılıyor’ diye dert yandılar. Ama dert yananlar partinin kapatılmasını ortadan kaldıracak anayasa değişikliğiyle ilgili maddede bile, maalesef Meclise gelmediler. Maaselef bizim içimizden de 3-5 arkadaşımız sürece ihanet etti ve 330’u yakalayamadığımız için bizim o 26 maddelik paketin 27’inci maddesi böylece düşmüş oldu. Eğer, çıkmış olsaydı, 26 madde ile beraber çıkacak ve böylece artık Türkiye’de parti kapatılması tarih olacaktı.”

'SOKAKLARI TAHRİK ETMEK İÇİN HER YOLA BAŞVURUYORLAR'

Partilerin, anayasa maddesinin hangisi ile ilgilendiklerinin hiç belli olmadığını, değişikliğin Türkiye’ye neler kazandıracağı ile hiç ilgilenmediklerini savunan Erdoğan, adeta tek bir noktadan talimat almışçasına ve tespih taneleri gibi değişikliğin karşısında ne yazık ki gördüklerini söyledi. Terörün sona erdirilmesi noktasında birkaç eksiği ya da fazlası ile aynı hattın tekrar oluştuğunu gördüklerini öne süren Erdoğan, “CHP, MHP, yanlarında da İşçi Partisi, süreci baltalamak, sabote etmek hatta sokakları tahrik etmek için her yola başvuruyorlar” dedi.

'HER ÜÇ PARTİNİN ORTAK NOKTASI SİLİVRİ'

Konuşmasında Silivri’de tutuklu bulunan milletvekilleri konusuna da değinen Erdoğan, her üç partinin de ortak bir noktası olduğunu ve bunun da Silivri olduğunu söyledi. Silivri’de tutuklu bulunan milletvekilleriyle ilgili Erdoğan, “Bakın MHP’ye gönül vermiş kardeşlerime özellikle sesleniyorum. CHP’ye gönül vermiş kardeşlerime özelikle sesleniyorum. Kardeşlerim. Tüm milletime sesleniyorum. Şu anda Silivri’de de bulunan ve ‘Milletin oyları ile milletvekili oldu’ diye ifade edilen kişiler, bu ülkede eğer biz hukuk devletiysek, hukuk devleti olduğumuzu iddia ediyoruz. Hukuk devletine göre, bunların milletvekili olma şansı bir defa yok. Arkadan dolanmak suretiyle bunları milletvekili yapıp, parlamentoya taşıma gayreti içerisinde bulundular. Bu kişiler milletvekili seçilip de içeri girmediler. Bunlar seçimlerin yapıldığı dönemde zaten içerideydiler. Ve içeriden bunları yargı yoluyla çıkaramayanlar, ha bu defa bu yöntemle bunları içeriden çıkarmanın yolu içine girdiler.”

'YARGI BÖYLE BİR KARAR VERİRSE SÖYLEYECEK BİRŞEYİMİZ OLMADIĞINI HEP SÖYLEDİK'

Erdoğan, şu anda yargı süreci içerisinde olunduğunu hatırlatarak, “Eğer yargı onlarla ilgili böyle bir kararı veriyorsa bizim de zaten söyleyecek bir şeyimizin olmadığını hep söyledik. Ancak bunun bedelini kimse Ak Parti iktidarına kesemez. Bunu CHP’de çok iyi biliyor: MHP’de çok iyi biliyor. BDP’de çok iyi biliyor. Bildikleri halde bakıyorsunuz mağduru oynuyorlar. Kimse mağduru oynamasın. Bu ülke bir hukuk devletidir. Hukukun üstünlüğünü biz kimseyle tartışmayız” diye konuştu.

Haberin Devamı