Gazete Vatan Logo

Erdoğan'dan sert açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan SETA'da başkanlık sistemi panelinde konuştu. Erdoğan, konuşmasında New York Times'a yüklendi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

IMF ile görüşmelerin olduğu dönemde kendimi çok farklı bir atmosferde hissediyordum. Hovardalığı ile nam salmış biri vardı. Onunla Davos’ta görüşüyorduk. “Siz bizi idare mi edeceksiniz yoksa bu parayı bize mi vereceksiniz. ‘Ben bu parayı veriyorum ama sizi idare edeceğiz’ dersen biz böyle bir hükümet değiliz” dedim. Sonra kopardık bağı ve takır takır parayı ödedik. Şimdi Türkiye’de 5 milyar dolar ister hale geldiler. Bu bir dik duruşu gerektiriyor.

Bu ülkeye bakan ithal ettik. düşünün hala gelir misin? diye soruyorlar. Gelse ne olacak? Geldi de ne yaptı? Bunlar zaten dışarıdan akıl alır.

Bu ülkeyi yönetenler dışarıdan akıl aldılar. Bunlar bir tek millete gitmediler. Hep milleti küçük gördüler. Biz de o hakir gördükleri milletin içinden çıktık.

Bizim iktidarlarımız milletin iktidarıdır. Bu yüzden içeride ve dışarıda bize karşı büyük kumpas düzenlediler. New York Times'ta çıkmış diyor ki, "Erdoğan'ın Türkiyesi'ne müdahale edilmeli. Ya sen kimsin. Haddini bil.

Haberin Devamı

Başkanlık sistemine karşı çıkmak adına istikrarı feda edecek kadar gözlerini karartmış kesimler var. Bunların başkanlık sistemine karşı çıkmaları dağdakilere duydukları aşktandır.

Bizim kendi ihtiyaçlarımıza, kendi birikimimize uygun şekilde, milletimizin tasvip edeceği Türk tipi başkanlık sistemini geliştirebilecek potansiyele sahip olduğumuza inanıyorum

Beyefendinin biri çıkmış bir projeden bahsediyor inanın bunlar plan, proje bilmez.

Başkanlık sisteminde yüzde 50+1 oy ile seçilmesi lazım.

(Başkanlık sistemi diktatörlüğü getirir, padişahlığı getirir) diye tutturanlar da var. Bunlar İnönü'nün milli şefliği ile başkanlık sistemini birbirine karıştırıyorlar. Diktatörlük görmek isteyen, gitsin milli şeflik dönemine baksın. Oraları şöyle biraz karıştırsınlar. Merak etmesinler, milletin seçtiği ve millete hesap veren başkandan diktatör çıkmaz