Gazete Vatan Logo

Erdoğan'dan Putin'e çok sert yanıt!

Erdoğan'dan Putin'e çok sert yanıt!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlara hitap etti. Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili konuşan Erdoğan sert mesajlar verdi.

İşte konuşmasından satır başları:

Diğer ülkelerin bu bölgede yaşayan insanlara olan bakış açısı konjonktüre göre değişebilir. Biz bu büyük coğrafyadaki her meseleye kendi meselemiz gibi bakmak zorundayız. O yüzden bizim yaklaşımımız arasında büyü farklar vardır.

"SURİYE BİZİM ASIL MESELEMİZDİR"

Suriye konusu Irak gibi, Kırım gibi bizim asli meselemizdir. Suriye'ye atılan her bombanın yol açtığı tahribatı kendi yüreğimizde hissediyoruz. Daha öncede Bosna'da Karabağ'da yaşananlar karşısında ne hissediyorsak Suriye'da yaşananlar karşısında da onu hissediyoruz.

Hiçbir kesime karşı gözümüzü gönlümüzü kapatamayız. Ortadoğu başkaları için bataklık olabilir ama bizim için bin yıllık hatıralarımızın olduğu ayrılmaz parçalarımızdır.

"ANLAMIYORLAR"

Milletimizin ve coğrafyamızın geçmişini bilmeyen Suriye konusundaki hassasiyetimizi anlayamaz. Nitekim anlayamıyor da. Bunların işi bu değil, anlamıyorlar. Bunlar damdan düşen değil, ideolojik bir matıkla olaylara bakanlar. Bunlar nerede bu insanların çıkarları var ona bakmazlar. Biz milletimiz için ülkemiz için bakıp kararı ona göre veriyoruz.

Haberin Devamı

"MİLLETİMİZ DAİMA DERSİNİ VERMİŞTİR"

Ülkenin ve milletin mukadderatını ilgilendiren konularda başkaları gibi düşünenler, başkaları gibi tavır alanlar, kökünden ve değerlerinden kopmuş mankurtlardır, bunu böyle biliniz. Suriye sınırımızda yaşananlar karşısında bu güruh yine tavrını ortaya koymuştur. Milletimiz bunlara daima derslerini vermiştir.

"DAEŞ'LE TÜRKİYE'DEN BAŞKA MÜCADELE EDEN NEREDEYSE YOK"

Biz sipariş üzerine mücadele vermiyoruz. Afganistan'da oynanan senaryonun şimdi Irak ve Suriye'de tedaüle sokulduğunu biliyoruz. DEAŞ adlı projenin islamafobik bir kampanya haline dönüştüğünün farkındayız. Biz Suriye'ye bakınca, gönüllerimiz bir olan insanları görüyoruz.Daha önce Bosna'da, Karabağ'da yaşananlarda ne hissediyorsak, Suriye için de aynı şeyleri hissediyoruz. Milletimizin geçmişini bilmeyenler Suriye başta olmak üzere samimiyetimizi anlayamazlar. Coğrafyamıza karşı sorumluluğumuzu yerine getirmete devam edeceğiz.

Haberin Devamı

DAEŞ adı altında devreye sokulan projenin İslamofobik bir kampanyaya dönüştürülmeye çalışıldığının farkındayız. DAEŞ'le Türkiye'den başka mücadele eden ülke neredeyse yoktur.

Kimsenin ülkemizi DAEŞ ile mücadelemiz konusunda töhmet altına sokma hakkı yoktur. Bayırbucak Trükmenlerinin olduğu bölgede DAEŞ yok, kimse bizi ve dünyayı aldatmasın. DAEŞ'in en önemli gelir kaynağı olan akaryakıt kaçakçılığını önlemek için sınırlarımızda güvenlik önlemleri aldık

"BİZ BURADA ÖLMEK İSTİYORUZ DEDİLER"

Bu sabah AFAD başkanı ile görüştüm. Bayırbucak Türkmenleri'ne kamplarınız hazır dediler ama gelmedilier, biz burada ölmek istiyoruz dediler.

Biz 'DAEŞ'le mücadele' ediyoruz diyorlar. DAEŞ'le mücadele ettiğiniz yok. Siz Türkmen kardeşlerimizi öldürüyorsunuz.

"YAZIKLAR OLSUN SİZE"

Türkiye DAEŞ'ten petrol alıyor diyorlar. Yazıklar olsun size. Biz en büyük ithalatı Rusya'dan, İran'dan ve Azerbaycan'dan alıyoruz. Bizim aldığımız yerler belli. Bu ülkeye kimse iftira atamaz. Bu iddiayı ortaya atanlar ispatla mükelleftir. DAEŞ çıkardığı petrolü Esed'e satıyor. parayı da oradan alıyor. Para kaynağı da belli. Biz bu noktaya gelmek istemezdik. DAEŞ'in finans gücünün ardında bir yere aranacaksa Esed rejimi olmalıdır.

Haberin Devamı

Biz her zaman zalimlerin karşısında, mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz.DAEŞ bahanesiyle muhalifleri hedef alanlara ve onlara ses çıkarmaya soruyorum: 380.000 insanı öldüren muhalifler mi?

"HEDEF ALMAMIZ GİBİ BİR DURUM YOKTUR"

Bu kesinlikle Rusya'yı hedef alan bir olay değil. Türkiye kara ve hava sahalarının güvenliği konusunda teyakkuzdadır. Uçağın düşürülmesi izinleri önceden verilmiş otomatik bir tepkidir.

Uçağın hangi milliyete ait olduğu olaydan sonra anlaşılmıştır.(Hava sahası ihlali) Suriye'deki tüm olaylar gibi, bu olay da bizi ziyadesiyle üzmüştür.

Rusya'yı hedef almamız gibi bi durum yoktur. Angajman kurallarının işletilmesi başka bir şeydir.

Haberin Devamı

"DESTEKLEYECEĞİZ, ONLARLA AKRABAYIZ SOYDAŞIZ"

Bayırbucak Türkmenleri'yle ılımlı muhalifleri destekledik ve destekleyeceğiz. Akrabayız ve soydaşız.

Ne Rusya'ya ne de başka ülkelere karşı silahlı bir tepkimiz yoktur. Aynı ihlal bugün yapılsa Türkiye aynı tepkiyi verecektir.

Dünya bizim haklılığımızı ortaya koymuştur.

"BU NASIL BİR CÜMLEDİR?"

"Türkiye'yi İslamlaştırma çabası var" deniyor. Bu nasıl bir cümledir? Türkiye'nin yüzde 99'u Müslüman.

Tespite bakın. Böyle bir yaklaşım olur mu? Oradaki büyükelçiliğimiz taşlanıyor. Bunu tasvip ediyor musunuz? "Projeler durdurulabilir." Siyasiler böyle konuşabilir mi? G20'de konuşmuşuz. Defaatle bunlar konuşulmuş.