Gazete Vatan Logo

Erdoğan’dan Putin’e: ‘Ateşle oynama!’

Bayburt Şehir Meydanı’nda toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Putin’e sert mesajlar verdi

Erdoğan’dan Putin’e: ‘Ateşle oynama!’

- DAVETSİZ MİSAFİR OLMAZ: “G20’de Putin ile ihlalleri konuştum. ‘Bunu bir misafirlik olarak kabul edin’ dedi. Ben de ‘Davetsiz misafirlik olmaz’ dedim. Biz defalardır söyledik, sizin orada ne işiniz var?’ Neymiş, Suriye rejimi davet etmiş. Gayri meşru bir devlet var Suriye’de. Siz her davete icabet etmeye mecbur musunuz?”

- YALANCI KONUMUNA DÜŞER: “Ben kendilerinden olayın olduğu gün randevu talebinde bulundum, telefonla görüşelim istedim. Şimdi Paris’te İklim Değişikliği Zirvesi var. Zannediyorum kendileri de oraya gelecek, orada da bunları oturup konuşabiliriz. Biz, Rus savaş uçaklarının sınırlarımızı ihlal ettiğini radar görüntüleriyle, ses kayıtlarıyla tüm dünyaya duyurduk. Bu konuda Türkiye’nin haklı olduğu tüm dünya tarafından kabul ediliyor. Rusya’nın da iddialarını bu şekilde ispatlama mükellefiyeti vardır, aksi takdirde Türkiye’ye yapılan bu ağır ve haksız itham yüzünden Rusya, yalancı durumuna düşer.”

- ÇOK SAMİMİ TAVSİYEM: “DAİŞ’le mücadele bahanesiyle uluslararası meşruiyeti olan muhalifleri vurmak, evet ateşle oynamaktır. Türkiye’nin haklılığının tüm dünya tarafından kabul edildiği bir hadiseyi bahane ederek bize olmadık ithamlarda bulunmak, meseleyi bir fuara katılmak için Rusya’ya giden vatandaşlarımıza, eziyete vardırmak, evet ateşle oynamaktır. Yardım TIR’larını sorumsuz bir şekilde vurmak, evet ateşle oynamaktır. Rusya’ya çok samimi olarak ateşle oynamaması tavsiye ediyoruz.”

Haberin Devamı

‘Biz sırttan bıçaklamayız göğüs göğüse savaşırız’

“Türkiye’nin kendilerini sırtından bıçakladığını söylüyor. Hayır. Bu millet bugüne kadar hiç kimseyi sırtından bıçaklamamıştır. Bu millet göğüs göğüse savaşmasını bilen bir millettir. Biz mücadelelerimizi her zaman göğüs göğüse verdik. Neticesi ne olursa olsun öyle veririz. Biz bu ilişkilerin hiçbir şekilde zarar görmesini istemiyoruz.”