Gazete Vatan Logo

Erdoğan’dan Paskalya ve hamursuz mesajları!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hristiyan vatandaşların Paskalya yortusu, Musevi vatandaşların Hamursuz Bayramları için kutlama mesajı yayınladı.

Erdoğan’dan Paskalya ve hamursuz mesajları!

Ayrı ayrı mesaj yayınlayan Erdoğan, önce Hristiyan vatandaşların Paskalya Yortularını kutladı. Erdoğan mesajına, “Dini bayramlar, kardeşliğin, hoşgörünün ve dayanışmanın egemen olduğu, birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği müstesna günlerdir” diyerek başladı. Erdoğan mesajını şöyle sürdürdü:

“Barış içinde beraber yaşadığımız Hristiyan vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm Hristiyanlara Paskalya yortuları vesilesiyle tebriklerimi ve esenlik dileklerimi sunuyor, kendilerini en kalbi duygularımla selamlıyorum.” Cumhurbaşkanı Erdoğan bir mesajla da Musevi Vatandaşların Hamursuz Bayramlarını kutladı. Erdoğan kutlama mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Yahudilerin Mısır’da esaretten kurtulmalarını simgeleyen Pesah, Musevilik inancının en önem dini bayramlarından biridir. Musevi vatandaşlarımızı ’Hamursuz’ olarak da adlandırdıkları söz konusu bayramları vesilesiyle en içten duygularımla tebrik ediyorum. Musevi vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm Musevilere tebriklerimi ve esenlik dileklerimi sunuyor, kendilerini en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

Haberin Devamı