Gazete Vatan Logo

Erdoğan’dan jandarma komando ile emniyet özel harekata anlamlı ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; bugün Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanlığı’na ziyarette bulunacak. Bu ziyaret, Güneydoğu’daki bazı ilçelerde son aylarda yürütülen iç güvenlik harekatı çerçevesinde önem taşıyor. Erdoğan’ın, bu ziyaretleri sırasında önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

Erdoğan’dan jandarma komando ile emniyet özel harekata anlamlı ziyaret

Güvenlik kaynaklarından ulaşan bilgilere göre; terörle mücadelede son üç ay içinde önemli gelişmeler yaşandı.

Değerlendirmelere göre; terör örgütü PKK, Suriye’deki gelişmelere paralel olarak Türkiye içinde Güneydoğu’daki bazı ilçelerde ayaklanma senaryolarını yaşama geçirmek istedi.

Bu kritik ilçeler; Diyarbakır’da Sur, Şırnak’ta ise Silopi ve Cizre idi. Silvan, Varto, Derik ve Dargeçit de terör örgütünün yığınak yaptığı diğer ilçelerdi.

Terör örgütü bu ilçelerde; barikatlar oluşturup hendekler kazmış ve el yapımı patlayıcı tuzakları kurmuştu. Amaç, Türkiye’de bir iç ayaklanma görüntüsü ortaya çıkarmaktı. Ancak güvenlik birimleri, başarılı operasyonlar ile bu senaryonun yaşama geçmesini engelledi.

Terör örgütü PKK ve gençlik yapılanmasının meskun mahallerden temizlenmesine yönelik operasyonlarda, bu kez farklı bir yöntem uygulandı. Aralık ayı içinde başlatılan operasyonlarda TSK ile emniyet özel harekat birimleri ortak hareket etti. Yani müşterek bir operasyon planı hayata geçirildi.

Bu operasyonlar ile terör örgütü ve gençlik yapılanması, kritik ilçelerden önemli ölçüde temizlendi.

Haberin Devamı

Operasyonda; TSK’nın özel kuvvetler ve SAT – SAS komandoları gibi önemli unsurları yer aldı. Operasyonun iç güvenlik ve meskun mahallerle ilgili ayağında ağırlıklı olarak görev yapan iki teşkilat ise Jandarma komandoları ile özel harekat polisleriydi.

OPERASYONLARIN BİLANÇOSU

Türkiye’nin ulusal güvenliği çerçevesinde önem taşıyan operasyonlar çerçevesinde; bugüne kadar Silvan, Varto, Derik, Dargeçit, Sur, Cizre ve Silopi ilçelerinde şu sonuçlar alındı:

*2 bin 40 barikat, hendek ve çukur kaldırıldı.

*2 bin 313 bomba düzeneği imha edildi.

*830 adet uzun namlulu biksi, kanas, kaleşnikof silah ele geçirildi.

*47 adet roketatar, 645 roketatar mermisi, bin adet el yapımı patlayıcı, 431 el bombası, 98 bin 650 adet mühimmat ele geçirildi.

JANDARMA VE POLİS ÖZEL HAREKATA ZİYARET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün saat 14.30’da Ankara Güvercinlik’te bulunan Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı’nı edecek. Erdoğan, saat 16.00’da ise Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Dairesi Başkanlığı’na ziyarette bulunacak.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın ziyareti yukarıda dile getirdiğimiz operasyonların başarıya ulaşması çerçevesinde önem taşıyor. Erdoğan’ın bu ziyaretleri sırasında önemli mesajlar vermesi de bekleniyor.

Kaynak: Milliyet