Gazete Vatan Logo

Erdoğan'dan flaş "Ak Parti" açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Resmi sonuçlar açıklandıktan sonra partime döneceğim

Erdoğan'dan flaş "Ak Parti" açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reuters'a verdiği röportajda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı.

YSK'nın halk oylaması sonuçlarına ilişkin kesin kararını açıklamasının ardından partiye üyelikle ilgili herhangi bir başvuru yapıp yapmayacağına ilişkin soruyu cevaplayan Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ın partinin olağan kongre tarihleriyle ilgili bir açıklama yaptığını aktardı.

Yıldırım'ın AK Parti'nin olağan kongre tarihinin 2018 yılı içerisinde olduğunu ifade ettiğini belirten Erdoğan, ancak bunun "2017 içerisinde herhangi bir kongre yapılamayacağı" anlamına gelmediğini söyledi.

Olağanüstü kongre kararlarını partinin yetkili kurullarının aldığını bildiren Erdoğan, "Şu anda şahsımın partime, kurucusu olduğum partime geçişim YSK'nın seçimlerin kesin neticelerini açıklamasından sonra olacaktır." dedi.

AK Parti'ye döndükten sonra partinin yetkili kurullarının ne gibi bir adım atacağını şu anda kendisinin söyleyemeyeceğini dile getiren Erdoğan, "Bu talep delegeden, MKYK'dan, Merkez Yürütme Kurulu'ndan gelir. Oralardan gelir, geldikten sonra da bunu değerlendirir, ona göre adımları atarız." diye konuştu.

Haberin Devamı