Gazete Vatan Logo

Erdoğan'dan flaş açıklama!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Karaçay İlkokul öğrencisi Göker İnan Başbakanlık koltuğunda.

Erdoğan'dan flaş açıklama!

23 Nisan için Başbakan Erdoğan’ın koltuğuna oturan Göker İnan’a gazeteciler cumhurbaşkanlığı adaylığını ima ederek “Bu son fotoğraf olur mu” diye sordu. Cevabı Erdoğan verdi: Hülyalara kapılmayın!

Miniklerin, devlet büyüklerinin koltuğuna oturma geleneği bu yıl da bozulmadı. Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina’da Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile çocukları kabul etti. Makamında çocuklara seslenen Erdoğan, “O günlerime geri dönmek istiyorum” dedi ve tavsiyeler verdi:

‘Çamurda yuvarlanın’

“Asla bilgisayarların, internetin esiri olmayın. Onlar size hükmetmesin. Güneşten, topraktan, ağaçlardan, parklardan, sokaklardan asla kopmayın. Bugünleri bir daha bulamazsınız. Çamurun, çimenin içinde yuvarlanın. Topraktan alacağınız bereket, sizleri geleceğe çok daha farklı şekilde hazırlar. Bilgisayar oyunlarından, sanal alemdeki oyunlardan ziyade birbirinizle etkileşim halinde olduğunuz gerçek oyunları tercih edin. Anlaşabiliyor muyuz? İnanın sokakta bir arkadaşınızla geçireceğiniz güzelim oyun saatleri bir ömre bedeldir. Ben o günlerime tekrar dönmek istiyorum ama tabi dönmem mümkün değil, ama torunlarımla çimenlerin üzerinde oynuyorum. Bu hafta oynadım.”

Gerçek Başbakan’a sorun

Başbakanlık koltuğuna oturan, Çankaya Muazzez Karaçay İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Göker İnan da Başbakan Erdoğan’a kendisine bu fırsatı verdiği için teşekkür etti ve “Şu an büyük bir mutluluk ve gurur yaşıyorum. Ülkemin dört bir yanındaki çocukları temsil ediyorum. Temsil ettiğim tüm çocuklar adına bu kutlu günü bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’e de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. Gazetecilerin, “Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili düşünceniz nedir?” sorusuna ise, “Ben kalkınca bunu gerçek Başbakan’a sorsanız daha iyi olur” yanıtını verdi. Erdoğan, bu cevap üzerine, “Düşündü ama sonunda taşı gediğine koydu” dedi.

‘2007’de de sormuştuk’

“2007 yılında burada yine bir 23 Nisan’da o zaman da cumhurbaşkanlığı adaylığınız konuşulmuştu. Son fotoğraf olur mu demiştik, olmadı. Bu son fotoğraf olur mu?” sorusuna karşılık Erdoğan önce, “Ben başbakan değilim şu anda” diye cevap verdi. Ancak binadan çıkarken gazetecilere, “Son fotoğraf olur mu diye hülyalara kapılmayın, belli olmaz” dedi.



‘Twitter kullanmıyorum’ dedi, alkışı aldı

Küçük Başbakan Göker İnan, gazetecilerin “Sosyal paylaşım siteleriyle ilgili zaman zaman tartışmalar oluyor Twitter’ı biliyor musunuz. Kullanıyor musunuz” sorusu üzerine, “Biliyorum ama kullanmıyorum. Ailem de izin vermiyor zaten, ‘Daha küçüksün’ diyorlar” cevabını verince Erdoğan, “Benden bir alkış bekliyor musunuz” diyerek, İnan’ın yanıtını alkışladı.

Başbakan’a ikiz ziyaret!



Maliye Bakanı Şimşek, Başbakan Erdoğan’a “çat kapı sürpriz ziyaret” yaptı. Şimşek, 23 Nisan dolayısıyla eşi Esra ve bir süre önce dünyaya gelen ikiz bebeklerini alarak Başbakan Erdoğan’ı ziyarete gitti. Erdoğan, Şimşek’in kızlarını kucağına alarak gazetecilere poz verdi. Sürpriz ziyareti Twitter’dan duyuran Şimşek, “Eşim Esra ile ikizlerimiz Sara ve Azra’yı alarak Sn Başbakanımıza çat kapı 23 Nisan sürprizi yaptık:-)” yazdı.