Gazete Vatan Logo

Erdoğan: Bizim için kıymeti harbiyesi yok

Erdoğan İstanbul'da İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında "AP'deki Türkiye oylaması sonucunun kıymeti yok" dedi.

Erdoğan: Bizim için kıymeti harbiyesi yok

Erdoğan'dan son dakika açıklaması geldi: " Peşinen ifade etmek isterim ki, sonuç ne çıkarsa çıksın bu oylamanın bizim nezlimizde bir kıymeti harbiyesi yoktur. Avrupa'nın böyle bir oylamaya gitmesi bile teröristlerin safında yer tuttuğunun göstergesidir"

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

* Müslümanlar olarak dünyanın yükünü omuzlarımızda taşıyoruz. Bize her fırsatta insan hakları dersi veren ülkeler kendilerine sığınan çocuklara sahip çıkmaktan acizler.

* 15 Temmuz'da FETÖ militanları tarafından 248 vatandaşımız şehit edildi, 2 bin 193 insanımız gazi oldu

* Pensilvanya'daki sadece Türkiye için değil sızdığı ülkeler için de tehlike arz ediyor. Bu örgüt günümüzün Neo Haşhaşileridir.

* FETÖ'nün bertaraf edilmesinde kaybedilen her an çok daha büyük sıkıntılar neden olacaktır.

AP'NİN OYLAMASI

* AP'deki Türkiye oylaması sonucunun kıymeti yok. 15 Temmuz gecesi büyük bedel ödeyen milletimiz Batı tarafından haksız eleştirilere maruz kaldı .Peşinen ifade etmek isterim ki, sonuç ne çıkarsa çıksın bu oylamanın bizim nezlimizde bir kıymeti harbiyesi yoktur. Avrupa'nın böyle bir oylamaya gitmesi bile teröristlerin safında yer tuttuğunun göstergesidir.

Haberin Devamı

"BÖYLE MANTIKSIZ BİR ŞEY OLABİLİR Mİ?"
* Gelin artık tavrımızı ortak belirleyelim, sömürülen ülkeler olmaktan çıkalım. Afrikalı kardeşlerim kendileri anlatıyordu Avrupa'nın nasıl sömürdüğünü. Hala devam mı etsinler. Gelin artık buralarda kendi geleceğimizi kendimiz belirleyelim. Amerikan kongresinin 11 Eylül için aldığı kararı biliyorsunuz. Bu iki kuleyi Suudi Arabistan vurdu. Dava isteyen açabilir dediler mi dediler. Böyle mantıksız bir şey olabilir mi?
* Her ülkeden terörist çıkar mı çıkar. Nasıl oluyor da bir ülkeyi cezalandırıyorsun? Bakın yeni bir adım daha atıyorlar, yine Amerika. Kuveyt Türk bunların bankalarıyla ilgili teröre destek verdikleri düşüncesiyle ilgili aynı oyunu yapıyorlar.
"ARTIK SESİMİZİ YÜKSELTELİM"
* Bunları yakın takibe almak lazım. Oyun yine İslam ülkeleri üzerinden. Yani biz terörist yetiştiriyoruz, onlarda böyle bir şey söz konusu değil. Bütün bu kararlar çifte standarttır. Her geçen gün Müslümanlara yönelik saldırılar artıyor. Camilerimizi yakıyorlar. Müslüman kardeşlerimizin üzerine saldırıyorlar. Tüm bunlar Avrupa'da batıda oluyor. Artık sesimizi ve tepkimizi yükseltmemiz gerekiyor.Daha fazla tahammül edemeyiz. Çünkü biz tepkimizi ortaya koymazsak bu tavrın sahipleri daha fazla cesaret bulacaktır.
"ŞİMDİ TRUMP'A DİKTATÖR DİYORLAR"
* Biz susarsak eli kanlı tiranları kırmızı halılarda ağırlamayı kendilerini eleştirenleri diktatör olarak yargılamayı sürdürecektir. Eğer bunlar birine diktatör diyorsa bence iyidir. Orada tam tersini düşüneceksin. Çünkü onların çıkarlarına gelmiyor. Amerika bir seçim yaşadı, hesap tutmadı. Hesap farklıydı. Seçimi Trump kazandı. Amerika'da, Avrupa'da sokaklara döküldüler diktatör demeye başladılar. Sandık demokrasi değil mi, sandıktan çıkana neden saygı duymuyorsunuz. Hadi saygı duyun. Bize de Müslümanların alehine konuştu diyorlar, bugün konuşulur sonra bu yanlış düzeltilir. Bizim oyuna gelmemiz lazım. Demokrasi diyorsan sandıktan çıkan neticeye saygı duyacaksın.
"BÜTÜN ÇALIŞMALARA KADIN ELİ DEĞMELİ"
* Siyasi gelişmeler ekonomiyi de etkiliyor. Ticarette 2012'den beri ciddi bir yavaşlama eğilimi görüyoruz. Son derece önemli bugün yaptığımız İSEDAK toplantısı da. Çözüm üretebilme kapasitemizi ortaya koymalıyız. Nisan ayında İslam coğrafyasıyla sorunlar ve çözümlerini konuştuk. Gençlik ve Spor'dan sorumlu toplantımızın Müslüman gençler için hayırlı olmasını diliyorum. Kadın Forumu da bir ilki teşkil ediyor. Bu toplantıya da katıldım. Kadın Forumu'nun oluşturulmasını önemsiyorum. Bütün bu çalışmalara kadın elinin değmesinin faydalı olduğuna inanıyorum. İSEDAK kapsamında yürütülen çalışmaları da üye ülkelerle paylaştık. Tüm üye ülkelere şahsım adına teşekkür ediyorum. 10 yıl boyunca çalışmalara ışık tutacak işbirliği dökümanını, 2025 eylem planını kabul edip yürürlüğe koyduk.

Haberin Devamı