Gazete Vatan Logo

Erdoğan’dan Antalya’da önemli teftiş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; bugün Antalya’ya giderek önem verdiği projeler arasında yer alan Antalya EXPO 2016 çalışmalarını yerinde teftiş edecek.

Erdoğan’dan Antalya’da önemli teftiş

Proje; Türkiye’nin ilk EXPO’su olmasının yanı sıra uluslararası camia içinde Türkiye’nin tanıtımına yapacağı katkı açısından da önem taşıyor. Projenin konjonktürel açıdan önem taşıyan boyutu ise Suriye sınırında uçak düşürme krizinin ardından Rusya’dan gelen turist sayısının azalma ihtimaline karşı Antalya’ya yeni turist çekme potansiyeli.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Antalya’ya gidecek. Erdoğan, saat 14.30’da Antalya Expo Fuar Alanı’nda teftişte bulunacak. Erdoğan’a, Antalya EXPO 2016 çalışmaları hakkında brifing verilecek.

Peki bu proje bir Cumhurbaşkanı’nın denetlemesine neden olacak ölçüde neden önemli?

Önce farklı bir durumu not düşelim. Antalya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun hem memleketi hem seçim bölgesi. Çavuşoğlu, bu projeyle yakından ilgileniyor.

Ama Erdoğan’ın ilgisi salt bununla sınırlı değil. İki önemli nedeni var. Birincisi projenin Türkiye’nin tanıtımına önemli katkısı, ikincisi ve tali olanı ise konjonktürel olarak turizme etki ihtimali.

ANA TEMA: ÇİÇEK VE ÇOCUK

EXPO 2016 Antalya, Türkiye’nin bu düzeyde ilk uluslararası fuarı.

Haberin Devamı

Fuar; Antalya’da Nisan-Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacak.

Fuarın ana felsefesi, “Gelecek Nesiller için Yeşil Bir Dünya” olarak belirlendi. EXPO 2016 Antalya’nın teması ‘Çiçek ve Çocuk’, sloganı ise “Geleceği Yeşertmek”.

Alt temalarını ise; Tarih, Biyo-çeşitlilik, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Şehirler oluşturuyor.

Fuar çerçevesind, ulusal ve uluslararası kongreler, paneller, toplantılar ve seminerler düzenlenecek. Kültürel ve sanatlar etkinlikler de planlanıyor.

6 ay sürecek fuara, 8 milyon ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Uçak krizi nedeniyle önümüzdeki yıl Rusya’dan gelecek turist sayısının azalması durumunda, bu durum Antalya’nın turizm ekonomisinin olumsuz etkilenmesini azaltacak bir potansiyel de içeriyor.

EXPO 2016 Antalya Aksu’da bin 121 dekarlık alanda yapılacak.

Kaynak: Milliyet