Gazete Vatan Logo

Erdoğan’dan, 15 Temmuz öz eleştirisi: FETÖ’de geç kaldık ve bedelini ödedik

“Bizim dönemimize kadar örgüte yönelik doğru düzgün hiçbir operasyon düzenlenmemiştir. FETÖ ile gerçek anlamda mücadele sadece bizim dönemimizde yapılmıştır, ama şunu da söyleyeyim, biz de geç kaldık. Bu geç kalışın bedelini de maalesef ödedik”

Erdoğan’dan, 15 Temmuz öz eleştirisi: FETÖ’de geç kaldık ve bedelini ödedik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye’de düzenlenen 35. İl Müftüleri Toplantısı’nda konuşma yaptı. FETÖ konusunda öz eleştiride bulunan Erdoğan, şunları söyledi…

DÖNÜM NOKTASI: 15 Temmuz darbe teşebbüsünün püskürtülmesine katkı sağlayan tüm imam ve müezzinlere teşekkür ederim. İmamlarımızın cunta heveslisi haysiyet fukaralarının saldırılarına aldırmadan okudukları ezan ve selalarla milletimizi kıyama çağırması bana göre darbenin en önemli dönüm noktalarından biridir.

MİLLETİN ŞAHLANIŞI: Bu millet tıpkı bir asır önce Kurtuluş Harbi’nde olduğu gibi istiklaline ve istikbaline canı pahasına sahip çıktı. O gece her biri bir Sütçü İmam’a dönüşen tüm din görevlilerimizden Allah razı olsun diyorum.

ZORUNDA BIRAKMASIN: 15 Temmuz destanımızla iftihar etsek de Rabbim bir daha bu milleti böyle bir destan yazmak zorunda bırakmasın diyoruz.

DERS ÇIKARMALIYIZ: Nasıl millet olarak tarihe nakşettiğimiz şanlı zaferlerden cesaret alıyorsak hiçbir komplekse kapılmadan yenilgilerimizden, hata ve eksiklerimizden ders çıkarmayı başarmanın da gayreti içerisinde olmamız gerektiğini unutmamalıyız.

Haberin Devamı

ÖZ ELEŞTİRİ YAPMALIYIZ: 15 Temmuz ihaneti ve FETÖ konusundaki öz eleştirimizi açık yüreklilikle yapabilmeliyiz. FETÖ ihanet çetesinin 40 yıl boyunca devlet ve toplum yapımıza sirayet edebilmesi bu noktada bazı eksikliklerin olduğunu gösteriyor. Bu örgütün oluşturduğu tehdidin uzun yıllar farkına varılamaması hepimizin üzerinde hassasiyetle düşünmesi gereken bir husustur.

ÖRGÜTE OPERASYON YAPILMADI: Bizim dönemimize kadar örgüte yönelik doğru düzgün hiçbir operasyon düzenlenmemiştir. FETÖ ile gerçek anlamda mücadele sadece bizim dönemimizde yapılmıştır, ama şunu da söyleyeyim, biz de geç kaldık. Bu geç kalışın bedelini de maalesef ödedik.

CEVAP VERDİ: Örgüt en önemli finans ve insan kaynağı olan dershanelerin kapatılmasına karşı cevabını, 17-25 Aralık girişimiyle verdi.

FARKLI OLURDU: 17-25 Aralık girişimi sonrası ana muhalefetin engellemelerine rağmen yürüttüğümüz mücadele olmasaydı, emin olun 15 Temmuz’un sonuçları çok daha farklı olurdu.

Haberin Devamı

KOL KANAT GERDİLER: 251 insanımızın şehit olması, 2 bin 193 vatandaşımızın yaralanması, bu şahısların gözlerindeki gaflet perdesini kaldırmaya ne yazık ki yetmedi. Hatta sözde adalet yürüyüşleriyle örgütün propagandasını yapmaya devam ettiler. Millete kurşun sıkanlara ‘ana kuzuları’ diyerek örgüte kol kanat germeyi sürdürdüler.

KİFAYETSİZ MUHTERİSLER: Diğer taraftan aynı çevreler sadece FETÖ meselesinde değil DEAŞ ve bölücü terör örgütüne yönelik gerçekleştirdiğimiz operasyonlarda da benzer bir tavır takınmışlardır. Biz rotamızı bugüne kadar bu çevrelerin davranışlarına göre çizmedik, çizmiyoruz. Bundan sonra da üç beş kifayetsiz muhterisin eleştirilerine göre politikalarımıza yön vermeyeceğiz.

ÖNLEM ALACAĞIZ: Yaşadıklarımızdan ders çıkartarak, muhasebe ve murakabemizi yaparak bir daha böyle acı hadiseler yaşamamak için gereken her türlü önlemi almayı sürdüreceğiz.

BÜNYEYE GİRMİŞ HABİS BİR URDUR

FETÖ bir sebep değil, arızi bir sistemin ürettiği sonuçtur. FETÖ milletiyle kavgalı, vatandaşına tepeden bakan kendi insanını ötekileştiren çarpık sistemin neden olduğu bir hastalıktır. FETÖ 1970’lerin ortalarında bünyeye girmiş, 40 yıl boyunca da o bünyede sinsi şekilde büyümüş, palazlanmış, vücudun farklı organlarına bulaşmış habis bir urdur.

Haberin Devamı

12 EYLÜL VE 28 ŞUBAT DESTEĞİ

Örgüt 40 yıllık serencamı içerisinde en güçlü desteği 12 Eylül darbesiyle, 28 Şubat müdahalesinin faillerinden görmüştür. Demokrasinin askıya alındığı, meşru siyaset zeminin daraldığı, devletin kapılarının milletin evlatlarına kapandığı bu iki karanlık dönem FETÖ’ye istismar edeceği son derece münbit bir ortam sunmuştur.

ÖRGÜTÜ HİMAYE EDİYORLAR

Aklını, hırslarının esiri yapanlar dışında tüm halkımız FETÖ’ye karşı yürüttüğümüz mücadeleyi takdir ediyor. FETÖ’ye diyet borcu olanlar, ne MİT krizini ne 17-25 Aralık teşebbüsünü ne de 15 Temmuz ihanetini asla görmüyor. Siyasi rant uğruna, FETÖ’nün kanallarında arzı endam etmekten hicap duymadılar. 15 Temmuz sonrasında kontrollü darbe söylemleri ile örgütü himaye etmeyi sürdürdü.

Haberin Devamı

CAN DAMARLARINI KESTİK

TEHLİKE ATLATILMADI: FETÖ’nün can damarlarını birer birer kestik, kesiyoruz. Adaletten kaçtığını sananları, yurt dışından getirip yargıya teslim ediyoruz, ancak bu çabalara rağmen tehlike atlatılamadı.

BÜYÜK CİHAT: Peygamber Efendimizin, hadisi şeriflerinde ifade ettikleri gibi ‘küçük cihattan şimdi büyük cihada geçtiğimiz dönemdeyiz’. Hep birlikte çalışıp bu örgütlerin bir daha asla neşvünema bulamayacakları bir atmosferi ülkemizde ve ötesinde tesis etmemiz gerekiyor.

BÜYÜK ORDU: Türkiye’nin dört bir yanında 140 bin civarında dini görevli var. Böyle büyük bir ordunun yapamayacağı iş yoktur. Atacağımız adımlarla yeni bir diriliş hamlesini ülkemizde başlatalım.

MEYDAN SOYTARILARA KALIYOR

HOCALAR İNİSİYATİF ALMALI: Ehliyet ve liyakat sahibi alimlerimizin ön plana çıkmadığı durumlarda neler olduğunu hepimiz gördük, yaşadık. Bizim hocalarımız inisiyatif almadığı zaman meydan FETÖ elebaşı gibi şarlatanlara, hurafeci cahillere, televizyonlarda sazlı danslı program yapan soytarılara kalıyor.

FİTNENİN YAYILMA HIZI ARTTI: Dinle, Diyanet ile hatta milletimizin asgari ahlak standartlarıyla bile bağlantısı olmayan şahıslar ortalıkta İslam adına ahkam kesiyor. Arayış içindeki insanlarımızı da kurdukları bu tezgaha düşürebiliyorlar. Özellikle günümüzün iletişim çağında yalanın, iftiranın ve fitnenin yayılma hızı daha da artmıştır.