Gazete Vatan Logo

Erdoğan, CIA Direktörü Pompeo'yu kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüşmesinin ardından Türkiye’ye gelen CIA Direktörü Pompeo’yu kabul etti. Pompeo’ya terör örgütleri FETÖ ve PYD ile mücadele konuları aktarıldı, Türkiye’nin ABD’den beklentileri anlatıldı

Erdoğan, CIA Direktörü Pompeo'yu kabul etti

CIA Direktörü Mike Pompeo; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump’ın telefon görüşmelerinin hemen ardından Ankara’ya önceden planlı program kapsamında ziyarette bulundu. İlk yurt dışı ziyaretini Türkiye’ye yapan Pompeo ile görüşülen konular içinde terör örgütleri FETÖ ve PYD ile mücadele konuları öne çıktı. CIA Direktörü Pompeo’yu, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği çalışanlarıyla MİT yetkilileri karşıladı. Heyet geniş güvenlik önlemleri altında aprona gelen araçla kargo kapısından çıkarak havalimanından ayrıldı ve ABD Büyükelçiliği’ne geçti.

Gülen’in iadesi masada

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne giden Pompeo, burada Erdoğan tarafından kabul edildi. Pompeo, yaklaşık 1,5 saat süren kabulün ardından görüşmede de bulunan MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile MİT yerleşkesine giderek kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan, Trump’la görüşmesinde 15 Temmuz’a değinerek ABD’nin yeni dönemde FETÖ ile mücadelede Türkiye’nin yanında olmasını beklediğini ve PYD’ye destek vermemesi gerektiğini söylemişti. Pompeo’nun da özellikle bu konulara odaklandığı öğrenildi. Görüşmelerde; Fetullah Gülen’in iadesi ve örgütüne idari tedbir uygulanması ve ABD’den beklentiler konularının ağırlık kazandığı dile getirildi. Masada DEAŞ’la mücadele ve Rakka operasyonu gibi önemli başlıklar vardı. ABD’nin Suriye’de PYD/YPG güçlerine verdiği destekten duyulan rahatsızlık bir kez daha iletildi. Terörle küresel mücadelede iki ülke istihbarat servisleri arasındaki işbirliğinin daha etkin hale getirilmesi için neler yapılabileceği konuşuldu.

Haberin Devamı