Gazete Vatan Logo

Erdoğan: Bunu duyurmak zorundayım...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çin ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaptı.

Erdoğan: Bunu duyurmak zorundayım...

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı konuşmasında "Vatandaşların elindeki belgeleri güvenlik güçlerine ulaştırmasını önemsiyorum" dedi.

Eroğan'ın konuşmasında dikkat çeken iki açıklama daha vardı. Bunlardan bizi çözüm süreciyle diğeri ise parti kapatmayla ilgiliydi. Erdoğan çözüm sürecinin bu şartlar altında devam edemeyeceğinin altını çizdi. Ayrıca parti kapatmaya karşı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, "bedeli ötelilmeli" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

* Şehitlerimizin kanlarını sorma gücüne sahibiz. Burada geri adım atma söz konusu olmayacaktır. Daha önce de söylediğim gibi bu bir süreçtir ve devam edecektir. Elinde silahı veya molotofu yüzünde maskesi olan herkes önce polislerimizden sonra hakim ve savcılarımızdan gereken cevabı alacaktır. Artık bu yetkilerin en etkili biçimde kullanılması şarttır. Hakkettikleri şekilde karşılık verilecepinden milletimizin endişesi olamasın.

* Her şeyden önce bazı istismarlar yapılmaktadır. Ülkesine ihanet içine giren paralel yapıya cevap verir. Bu milletin sabrını sınayanlar cevaplarını alıyorlar ve alacaklardır.

Haberin Devamı

* Sadece milletimizin huzuruna kast edenler karşı devletin görevidir.

* Bu ülkenin her santimetre karesinde devlet vardır ve varlığını da sürdürecektir.

*Türkiye'nin terör örgütleriyle ilgili ayrım yaptığını iddia edenler Türkiye' nin gücünü hazmedemeyenlerdir. Bu günler dostlarımızı tanımanın da günüdür.

* NATO'nun üzerine düşeni yapmayı beyan edeceğini umuyorum.

* Bunu tüm milletime duyurmak zorundayım, vatandaşların elindeki belgeleri güvenlik güçlerine ulaştırmasını önemsiyorum.

* Çin halk Cumhuriyeti ve Endonezya için resmi bir ziyarete çıkacağız.

GÜVENLİ BÖLGE

* İlk adım bu 'Güvenli Bölge'nin alt yapısını oluşturmak. Her şeyden önce malum terör örgütüyle DEAŞ'la Kuzay Suriye'deki mücadelenin verilmesi büyük önem taşıyor. Bizim ikmal bölgesi olarak isimlendirdiğimiz bölgelerin arınması önemli. Ülkesine dönmek isteyen Suriyeliler içinde bir zemin hazırlanacaktır.

ÇÖZÜM SÜRECİ

* Başlangıcına bakalım geldiği noktaya bakalım. Demokratik açılım olarak başlattık ve bu hükümetimizin samimi bir adımıydı. Akil insanlarla anadolunun nabzını tuuttuk. 30 Mart seçimlerine giderken çözüm sürecinin istismarını gördük. Mart'ta Başbakan olarak partinin başındaydım malesef karşılığını bulmadı. Daha sonra yapılan genel seçimde bunun hasar gördüğünü gördüm. Ortada bir gerçek var bu ülkede milli birliğimize kardeşliğimize kasdedenlerle çözüm sürecine devam etmemiz sanıyorum ki devam edemeyecektir.

Haberin Devamı

PARTİ KAPAMA

Parti kapatılmasını doğru bulmuyorum ama bunların (terör örgütünü kendi arkasında gösterenler) bedelini ödemelidir. Bir parti kapatırsın başka açarlar. Gerçek kişilerle uğraşmalıyız tüzel kişilerle değil. Terör örgütüne sırtını dayayanların bunun bedelini ödemesi lazım.