Gazete Vatan Logo

Erdoğan: Bunu asla ve asla kabul edemeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TESK Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan " İslami terör" tanımını asla kabul etmeyeceğini söyledi.

Konuşmasından satır başları şöyle;

* Esnaf mahallenin abisi, güvenilirliğin ise timsalidir. Esnaf bu ülkenin her zaman çimentosu olmuştur. Esnaf yeri geldiğinde eline silah almış bu ülkeyi korumuş, yeri geldiğinde ise eline kalem alıp ülkenin geleceğine ışık tutmuştur.

"YENİ TÜRKİYE"

* Halkın oylarıyla seçilmiş 12'inci Cumhurbaşkanı olarak ilk kez böyle bir toplantı da konuşuyorum.

* Yeni Türkiye bir yandan geleceğe yürüyüştür ama aynı zamanda o ahlilik kültürün yeniden yaşanmasıdır. Hayat damarlarımıza daha sıkı şekilde bağlanmaya başladık, Yeni Türkiye geleceğe yürüyüştür.

* Yeni Türkiye acımasız bir kalkınma modeli değildir. 2023'e 77 milyonun birliği tesis ederek ulaşacağız.

* Çözüm sürecinde hem muhafaza edilmesi hem de güçlenmesinde esnafın büyük bir görevi olduğuna inanıyorum. Süreç sonuca amacına ulaştığında esnafımız da bundan çok karlı çıkacaktır.

Haberin Devamı

* Çözüm sürecine karşı sabotajlara asla prim vermeyeceğiz. Çocukların ölmediği bir iklim yakaladık.

"ESNAF MÜŞTERİSİNE ANLATSIN"

*Esnaf müşterisine çözüm sürecinin önemini anlatsın. Kardeşlik iklimini herkes sürekli hatırlatsın * Çözüm süreci tek başına hükümetin ve siyasi partilerin değil 77 milyonun ortak meselesidir. 77 milyon hep birlikte çözeceğiz, kardeşliğimizi güçlendireceğiz.

* Türkiye'nin önünde meseleyi çözmekten başka seçenek yoktur. Çözüm süreci güçlendirilerek nihayete erecektir.

* Türkiye 30 yılı aşkın süredir terörle mücadelesinde hep yalnız bırakılmıştır.

"O SİLAHIN KENDİNE DOĞRULABİLECEĞİNİ GEÇ DE OLSA GÖRDÜLER"

* Bazı ülkeler teröre karşı sessiz kalmaktan öte destek de verdiler. Gün gelio o silahın kendilerine doğulabileceğini geç de olsa gördüler.

"BARIŞ DİNİNE KİMSE TERÖRÜ YAKIŞTIRAMAZ"

*İslami terör diye bir kavramı asla ve asla kabul etmedik, etmeyiz de. İslam kavram itibariyle barış tanımından türemiştir. Barış dinine kimse terörü yakıştıramaz.

* Her türlü illegal yapı nazarımızda aynı derecede kötürüdür.

Haberin Devamı

"DENSİZLİKTİR"

* Dün bir gazete Hacı Bayram Camii'den çıkışımızı fotoğrafını kullanıyor. Altına IŞİD ile ilgili haberde bunu yapıyor Bu en hafif tabiriyle edepsizliktir, alçaklıktır, adiliktir. Türkiye'yi teröre destek veren bir ülke olarak göstermek densizliktir.

"49 CAN HER ŞEYDEN ÖNEMLİDİR"

*Bizim için Musul'da alıkonan 49 can her şeyden önemlidir. Bu hassasiyetli konuşmak, hakaret etmemek zorundayız.

"ALGI OPERASYONUNU ANLATACAĞIZ"

*Pazar günü BM Genel Kurulu için gideceğimiz New York'te muhattaplarımıza çirkin algı operasyonlarını anlatacağız.

"BUNLAR KENDİLERİNİ NE ZANNEDİYORLAR"

* Türkiye'deki istikrara yönelik içerden ve dışardan yapılan algı operasyonlarının bir hedefi de ekonomidir. Kredi derecelendirme kuruluşları üzerinde Türkiye'ye haksız değerlendirmeler yapıldığını görüyoruz. Tuzakların boşa çıkarılacağına inanıyoruz.

*Bunlar kendilerini ne zannediyorlar. Biriyle ilişkiyi kestik. Diğer ikisiyle de ilişkimizi keseriz. Bunlarla büyümedik.

Haberin Devamı