Gazete Vatan Logo

Erdoğan bu eleştiriye çok kızacak

Gülümseyerek Ortadoğu’yu fethedeceğini sanıyor


Peres, “Ahmedinecad ne istiyor? ABD’ye karşıdır, Ortadoğu’yu fethedecek. Muhteşem olacak. Erdoğan tarzıyla, Ortadoğu’yu gülümseyerek fethedebileceğini sanıyor. Büyüklük fikri, herkesin hevesi oldu” dedi

One minute tartışmasının yaşandığı 2009’daki Davos toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sert eleştirilerine hedef olan İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, “Erdoğan, gülümseyerek Ortadoğu’yu fethedebileceğini sanıyor” dedi.
Peres, Amerikan Wall Street Journal gazetesinin sorularını yanıtlarken, “Zamanımızın sorunlarından biri, bir liderin halkını etkilemesinin çok zorlaşmış olmasıdır” dedi. Peres, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Büyüklük hevesi’

“Bir liderin halkını etkilemesinin en iyi yollarından biri, halkına, kendi liderliğinde ülkenin, gerçekte olduğundan çok daha büyük olduğunu kanıtlamaktır. Bu bir ideoloji mücadelesi değil. Bu bir hırs mücadelesidir. Ahmedinecad bile öyle. Ne istiyor? Muhteşem olmak. ABD’ye karşıdır, Ortadoğu’yu fethedecek. Muhteşem olacak. Ve Erdoğan, kendi tarzıyla, Ortadoğu’yu gülümseyerek fethedebileceğini sanıyor. Tamam. Hoş. Nereye bakarsınız bakın böyledir. İsim vermek istemiyorum. Çünkü, hiç kimseye hakaret etmek istemiyorum ancak, büyüklük fikri, herkesin hevesi oldu.”


Haberin Devamı