Gazete Vatan Logo

Erdoğan beklenen müjdeyi verdi

Başbakan Erdoğan'dan engelli öğretmene müjde, CHP'ye sille

Erdoğan beklenen müjdeyi verdi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın, "Başbakan Erdoğan öğretmenlerle ilgili müjdeli haberler verecek" açıklamasının ardından merakla beklenen Başbakan'ın AK Parti Grup konuşması başladı.

Başbakan Erdoğan konuşmasında ilk önce Hatay'ın Cilvegözü ilçesinde Suriye sınır kapısında yapılan saldırıya değindi.
İşte konuşmadan önemli bölümler:

Erdoğan beklenen müjdeyi verdi

100 YIL ÖNCE CETVELLE ÇİZİLEN SINIR

"Suriye tarafından gelen bir araç bizim gümrük kapımıza kadar ulaşabildi. Burada infilak ettirildi. Üç bakanımız olayla birlikte hemen Hatay'a gönderildi. Burada son derece detaylı bir şekilde incelemelerini sürdürüyorlar. Bu patlamayı siyasi bir çıkar konusu olarak görüp, bununla ilgili yapılan konuşmalar, ne insafla ne insanlıka bağdaşır. Türkiye Suriye sınırı 100 yıl önce cetvelle çizilmiş, köyleri, tarlaları bile ortadan ikiye ayırmış bir sınırdır. Suriye'de bunlar olurken Türkiye'nin etkilenmemesi düşünülemez. Sabır ve sağduyu ile sonucu bekleyeceğiz. Hadise aydınlatıldığında gerekli adımları atacağız."

İÇ VE DIŞ TEMASLAR

Geçtiğimiz hafta Çek Cumhuriyeti Macaristan ve Slovakya ziyareti nedeniyle grup toplantımızı yapamadık. 30 Ocak'tan bu yana iç ve dış temasları size özetle anlatacağım. Lübnan BAşbakanı'nı Ankara'da ağırladık. 31 Ocak perşembe günü artık geleneksel hale ggelen Valiler toplantımızı gerçekleştirdik. 1 Şubat'ta İstanbul'da toplu açılış töreni gerçekleştirdik. 486 ambulansın 330'u döner sermaye geliri ile alındı. 486 ambulanstan 254 tanesi normal, 45 ambulansımız da 4x4.
Türkiye'nin artık 4 tane deniz ambulansı var, 17 helikopter 4 de jet ambulansımız var. Yurt içi ve yurt dışında ihtiyaçlara cevap veriyoruz. Şu anda şehir içinde ortalama 10 dakikada şehir dışında ise 30 dakikada hastalara ulaşır hale geldik.

Çek Cumhuriyeti ziyaretimize çok sayıda iş adamı da katıldı. Salı günü de Macaristan'a geçtik. Orada da üst düzeyde görüşmeler gerçekleştirdik. Budapeşte'de Türkiye Macaristan iş forumunu gerçekleştirdik. Slovakya'ya geçtik, Bratislava'da Başbakan ve Cumhurbaşkanı'yla görüşmelerimiz oldu.

'FİNAL YILI OLACAK'

Daha önce Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölge vekillerimizle bir araya gelmiştik. İllerinin sorunlarını değerlendirme imkanımız oluyor. Şimdi geriye kalan 4 coğrafi bölge vekillerimizle toplantılarımız sürecek. Cumartesi günü İstanbul'da farklı bir danışma meclisi toplantımızı yaptık. İstanbul'da yerel seçimler için adımlarımızı kontrol ettik. İl teşkilatımızın yaptığı hazırlık ve bizim hazırlıklarımız paylaşıldı. Orada 3 bin kardeşimize hitap etme imkanımız oldu. Bu artık bir yerde seçimlerle ilgili olarak final yılı olacak. Pazar günü de Erciyes Dağı'nda belediye tarafından açılan kayak merkezinin açılışını yaptık.

'AB ÜLKERİ İLE TERÖRİSTLER ARASINDAKİ BU MUHABBET NEDİR?'

1 Şubat Cuma günü üzerine bomba düzeneği yerleştirmiş bir terörist ABD elçiliği binasına saldırdı ve bir güvenlik görevlimiz maalesef şehit düştü bir gazeteci kardeşimiz Didem Tuncay da yaralandı. Şehidimiz Mustafa Akarsu kardeşime Allah'tan rahmet diliyorum.

Emniyet ve istihbarat birimlerimizin hassas çalışmaları sonucunda saldırıyı yapan kişi ve örgüt çok kısa bir sürede belirlendi. 2001 yılında hastalığı nedneiyle tahliye edilip yurt dışına çıktı, Türkiye'nin talebine rağmen iade edilmeyen bir kişiydi bu isim. Ya bu muhabbet nedir? AB ülkeleri ile teröristler arrasındaki muhabbet nedir? Bunun anlamı nedir? Bu muhabbet ne kadar daha devam edecek. Bir taraftan bu örgütü terör örgütü diye ilan edeceksin ama bu örgüte karşı herhangi bir yaptırım uygulamayacaksın. AB ülkelerinde dernek vakıf adı altında Türkiye'ye yönelik bu kalleş saldırılara ne kadar göz yumacaksınız. Terör örgütlerinin haraç toplamasına daha ne kadar müsamaha edeceksiniz. Biz belgelerle bunu önlerine koyduğumuzda bize demokrasi hukuk özgürlük diyorlar. Bu nasıl bir özgürlük anlayışıdır ki üzerine bomba bağlayıp kalabalıklar içinde patlatmalarına müsamaha ediliyor. 400'ün üzerindeki teröristin iadesi için talebimiz sudan sebeplerle reddediliyor. Denizli Tavas'ta bir polisimizi şehit eden terörist Almanya'ya kaçıyor. 7 yaşında çocuğu olduğu için bağırlarına basıyorlar. İstanbul'da silahlı soygunlar gerçekleştiren soyguncular kırmızı bültenle aranıyor nerede olduğu biliniyor ama cevap verilmiyor. Son olarak Paris'te öldürülen terörist de bu listedeydi. AB artık terörle bu muhabbetini de sorgulamak zorunda. Bizi her alanda kıyasıya eleştiren Avrupa Birliği terörle münasebetin artık masaya yatırmalı. 54 yıldır sudan bahaneler kapıda bekletilmemize tahammülümüz kalmadı. Biz Doğu'dan Batı'ya akmaya devam ediyoruz, bizim mecramız belli.

'UTANMASA TERÖR ÖRĞÜTÜNE DE ÜYE OLUR'

Ana muhalefet partisinin genel başkanı Türkiye hakkında karalama kampanyası yürütüyor. CHP Genel Başkanı ısrarla inatla gazetecilerin hapiste olduğu bir ülke olduğunu söylemeye devam ediyor biz de ısrarla bu sözleri yalanlamaya devam edeceğiz. Bu gazetecilerden 4 tanesi ABD elçiliğini bombalayan örgütün üyesi. O terör örgütü de onlara adeta hayat öpücüğü veriyor. Herhalde sıkılmasa bu terör örgütü nerede gidip üye olacağım. Eğer DHKP’C'ye Kılıçdaroğlu’nun üye olduğunu görürseniz sakın şaşırmayın. Bu örgüte yönelik operasyon yapıldığında bu avukatlarla ilgili sözleri ortada. Adı avukat diye bunlara söz söylenmeyecek mi? Bunlar cezai müeyideye tabi tutulmayacak mı? Suçluysa bedelini ödeyecektir. CHP Genel Başkanı’nın sempatisini merak ediyoruz. CHP lideri neden bu terör örgütlerine avukatlık yapıyor? Biz bu muhabbetin kaynağını öğrenmek istiyoruz.

ÇİN SOSYALİST ENTERNASYONELE ÜYE Mİ?

Güney Afrika’da Genel Kurulu yapılan Sosyalist Enternasyonel bildirisine imza attılar. Beyefendi orada da genel başkan yardımcısıymış. CHP Genel Başkanı ve Yardımcısı sosyalist entarnesyonalde birlikte çalışıyoruz dedi. Yorgo Papandreu İstanbul’a gelince aradım dedim gel bi kahve içelim. Geldi konuştuk, sordum Çin Komünist Partisi Sosyalist Enternasyonal’e üye mi? Güldü. Başbakan Yardımcısı olduğun örgütün üye listesine hiç bakmadın mı?

Suriye bildirisindeki Beşar Esad ifadelerini güya yumuşatmışlar. Suriye’de eli kanlı diktatörünü eli kanlı katili CHP’ye minnettar olmuştur.

ERDOĞAN BEKLENEN MÜJDELERİ VERDİ

Vazife malülü olanların aileri devlet demiryolları, deniz yolları ve belediyelerin toplu taşıma araçlarının şehir içi ve şehirler arası hatlarında ücret ödemeden seyahat edebilecekler. Ağır engelli kardeşlerimizin yanında refakatçilerde bu hizmetlerden faydalanabilecek. Saat uygulaması yok. Dileyen dilediği saatte kullanabilir.65 yaş üzeri olanlara da yüzde 50 indirim yaptık. Daha öncelerde yüzde 20 falandı...

Şimdi geliyorum bir başka müjdeye. Engelli vatandaşlarımızı hep önemsedik. Kamuda 2002 yılında 5 bin civarında memur olarak istihdam ediliyordu. Biz bu sayıyı 5 kat arttırdık. Şu anda kamuda 27 bin engelli kardeşimiz çalışıyor. 2012 yılında engelli sınavı yapıldı ve 7 bin kadroya atama yapıldı. Şimdi 8 bin kardeşimizi kamuda istihdam edeceğiz. Geçen yıl yapılan merkezi sınav esas alınarak 8 bin kardeşimizi işe yerleştireceğiz.

'ENGELLİ ÖĞRETMENLERİN ATAMALARI GERÇEKLEŞECEK'

Öğretmen yetiştiren kurumlardan mezun olan engelli arkadaşlarımızın öğretmen atamaları için harekete geçtik. Engelli öğretmen olamaz diye bir düşünceyi biz tanımıyoruz. Engelli de bal gibi, çok iyi öğretmen olur. Engelli kardeşlerimize ne yapalım biz kadar mahkumuyuz sözünü söylemeye kimsenin hakkı yoktur. Bu insanlar ben bu ülkede tüm vatandaşlarımıza hizmete ortak olmak istiyorum diyor. Kendisini yetiştirmiş adama sen nasıl engel koyarsın. Ak Parti hükümetleri döneminde engelli bireylerin eğitimine de önem verdik. Özel rehabilitasyon merkezlerinde 245 bin vatandaşımıza hizmet veriyoruz. Aylık 105 milyon TL para harcıyoruz. Bu okullarımızda özel öğretmen açığı yaşanıyordu. MEB tarafından belirli branşlardaki öğretmenler için sertifika programı başlatıyoruz. Bu adımın da yine hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye genelinde 17 milyon öğrencimize yeni dönemde başarı dileklerimi iletiyorum.

Bu yıl Şubat ayında eş durumu başta olmak üzere mazeret atamalarını gerçekleştireceğiz. 7 bin civarında öğretmenlerimiz tercihleri işleme konuldu.

Okullardaki süt dağıtma projemiz kararlılıkla bu yıl da devam edecek. Bu yıl 60 bin ton süt öğrencilerimize ulaşacak. Bunlar ithal süt tozu değil ha taze süt. Bunun üzerinde de spekilasyon yaparlar.

Bugün Tekin Akmansoy'u kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet diliyor ve ailesin baş sağlığı diliyorum.

Haberin Devamı