Gazete Vatan Logo

Erdoğan, Bakan Akar'a Barış Pınarı Harekatı emrini böyle verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında "Barış Pınarı Harekatı Koordinasyon Toplantısı" yapıldı. Harekat merkezinden ilk görüntüler geldi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnanıyorum ki Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye Milli Ordusu ile birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK, YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı büyük bir başarı elde edecektir. Onlarla gurur duyuyoruz. Amacımız belli, açık ve net; terör koridorunu yerle bir edeceğiz. Barış koridoru inşa edeceğiz." dedi.

Erdoğan, Bakan Akar'a Barış Pınarı Harekatı emrini böyle verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından saat 16.00'da Fırat'ın doğusunda başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nı kurmayları ile birlikte takip ediyor.Cumhurbaşkanlığı tarafından paylaşılan fotoğraflarda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan bilgi aldığı görüldü. Hareket merkezindeki toplantıda, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan'ın da bulunduğu görüldü.

İletişim Başkanlığınca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a Barış Pınarı Harekatı'nın emrini verdiği telefon görüşmesine ilişkin görüntüler paylaşıldı.

Görüntülerde Erdoğan, Bakan Akar'a teşekkür ederek, kuvvet komutanlarına ve tüm orduya şahsı ve milleti adına terörle mücadelede bu operasyonda Allah'tan muvaffakiyetler diledi.

"Barış Pınarı Harekatı'nda görev alan kahraman Mehmetçiklerimize muvaffakiyetler diliyor, her birini alınlarından öpüyorum. İnanıyorum ki Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye Milli Ordusu ile birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK, YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı büyük bir başarı elde edecektir. Onlarla gurur duyuyoruz. Amacımız belli, açık ve net; terör koridorunu yerle bir edeceğiz. Barış koridoru inşa edeceğiz inşallah. Bu bizim bir güvenli bölge hedefimizdir. Bunlar tamamıyla Suriye halkına ve Türkiye'deki Suriyeli mülteci kardeşlerimizin tekrar evlerine, topraklarına dönmelerine yönelik bir adımdır. Bölgeye barış ve huzuru getirmeye hedeflenmiş, kilitlenmiş durumdayız."

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm kuvvet komutanlarıyla birlikte terör koridorunu yerle bir edeceklerini belirterek, "Bu bizim azmimiz, kararlılığımızdır. Asla bizim Suriye'de sivillere yönelik bir mücadelemiz, onlara yönelik atacağımız bir adım söz konusu değildir. Hedefimiz barış koridorunu inşa etmektir. Bölgeye barış ve huzuru getirmektir. Allah yar ve yardımcınız olsun diyorum ve bu noktada Allah'ın yardımının yakın olduğuna inanıyorum ve bununla birlikte tüm Mehmetçiklerimizi gözlerinden öpüyor, Allah'tan muvaffakiyetler diliyorum." ifadelerini kullandı.
Bakan Akar da moral ve motivasyonlarının son derece güçlü olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları üzerine masum insanlara zarar vermemek, çevreye, tarihi ve turistik, dini yapılara herhangi bir zarar, ziyan gelmemesi için gerek planlama aşamasında hedeflerin seçiminde gerekse icra sırasında pilotların, topların ve personelin atışları sırasında her türlü tedbiri aldıklarını ve almaya devam edeceklerini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saygı ve şükranlarını ileten Akar, kendilerine verilen vazifeyi hakkıyla yerine getireceklerini kaydetti.

Haberin Devamı