Gazete Vatan Logo

Erdoğan Arabistan'da!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz Al Suud ile görüşmesi başladı.

Riyad’ın kuzeydoğusunda bulunan Rumah bölgesindeki Kraliyet Yazlık Sarayı’nda gerçekleşen görüşme saat 15.00’de başladı.

Başbakan Erdoğan, helikopter ile Riyad Askeri Havaalanı’ndan görüşmenin yapılacağı bölgeye gitti.

Başbakan Erdoğan ve beraberindekileri helikopter pistinde karşılayan Kral Abdullah, buradaki kabul çadırında bir süre Türk heyetiyle sohbet etti.

Başbakan Erdoğan ve beraberindeki Türk heyeti, daha sonra Kral Abdullah’ın çalışma yemeğine katılmak üzere araçlarla başka bir çadıra geçti.



İLGİNÇ ANLAR

Erdoğan, görüşmenin bir bölümünde, Kral'a, Suud ile birlikte çektirdikleri fotoğrafı hediye etti.

Görüşmede Erdoğan'ın Kral Abdullah’ın elinin tuttuğu da dikkatlerden kaçmadı...

CUMA NAMAZINI RİYAD'DA KILDI

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da kıldı.

Erdoğan, cuma namazını Riyad’da Misafir Sarayı yerleşkesindeki camide kıldı. Erdoğan’a, Türkiye’nin Riyad Büyükelçisi Ahmet Muhtar Gün ile kraliyet ailesinden yetkililer eşlik etti.

Suriye demokratik dönüşümünü tamamlamalı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdüllaziz Al Suud'un davetine icabetle Suudi Arabistan'a gerçekleştirdiği ziyarette, ikili ilişkilerin yanı sıra her iki ülkeyi de yakından ilgilendiren bölgesel ve uluslararası gelişmeler üzerinde de durulduğu bildirildi.Ziyaretle ilgili olarak Başbakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Erdoğan’ın, Suriye'de demokratik dönüşüm sürecinin de halkın arzusu doğrultusunda biran evvel suhuletle tamamlanması gerektiğine de işaret ettiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Sayın Başbakanımızın Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdüllaziz Al Suud'un davetine icabetle Suudi Arabistan'a gerçekleştirdiği ziyarette, ikili ilişkilerin yanı sıra her iki ülkeyi de yakından ilgilendiren bölgesel ve uluslararası gelişmeler üzerinde de durulmuştur. Suud Kralı'nın sayın Başbakanımıza olağanüstü ilgi gösterdiği görüşmelerde Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin işbirliğinin daha da ilerletilmesi, siyasi diyaloğun güçlendirilmesi için atılabilecek adımlar da değerlendirilmiştir. Taraflar işbirliğini gerek ikili düzeyde, gerek Arap Birliği, gerek Körfez İşbirliği Konseyi, gerek İslam İşbirliği Teşkilatı çerçevesinde daha da güçlendirilmek konusunda mutabık kalmışlardır. Bölgesel sorunlar çerçevesinde Suriye meselesi de özel olarak ele alınmıştır. Suriye'nin toprak bütünlüğünün ve birliğinin korunmasının önemine değinilmiştir.

Sayın Başbakanımız, Suriye'de demokratik dönüşüm sürecinin de halkın arzusu doğrultusunda biran evvel suhuletle tamamlanması gerektiğine de işaret etmiştir. Taraflar Annan Planı çerçevesinde Suriye'ye uluslararası gözlemcilerin ivedilikle gönderilmesinin büyük önem taşıdığına işaret ederek, söz konusu planın Şam yönetiminin bir oyalama aracı haline gelmesine müsaade edilmemesi gerektiğini belirtmişlerdir. Suudi Kralı'nın istirahatta olduğu Ravdatu Huraym Bölgesi'nde gerçekleşen görüşmede Suriye meselesinde de iki ülkenin görüş birliği içinde oldukları müşahede edilmiştir.”

Başbakan Erdoğan, Riyad’dan İstanbul’a gelmek üzere yola çıktı.

Haberin Devamı