Gazete Vatan Logo

Erdoğan açık açık söyledi: Asla izin vermeyeceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısında konuştu.

Erdoğan açık açık söyledi: Asla izin vermeyeceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

Bugünde Balıkesir de ülkemiz ve silahlı kuvvetlerimiz için anlamlı bir vesileyle bulunuyoruz...

Bu önemli toplantının partimiz ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.

Bizde sizlerle gurur duyuyoruz. Ben daha iyi olacağına inanıyorum.

Vatanımız bayrağımız için canlarını kaybeden tüm şehitlerimiz için Allah'tan rahmet diliyorum

AK Parti olarak 15 yıldır her şehrimize hizmet etmek için ter döktük.

400 binin üzerinde yabancı hasta Türkiye'ye gelip şifasını arıyor. Eskiden biz gidiyorduk. Şimdi tersi oldu.

Ne zaman terör örgütüne öldürücü darbe yapılsa birileri araya giriyor bunu engelliyor.Ticaretten ulaşıma kadar her alanda Türkiye'ye gerçek bağımsızlığını kazandırdı. Bugün yalnızca kendi silahımızı, tankımızı, savaş gemimizi üretmekle kalmıyor bunları ihraç ediyoruz.

NATO skandalında olduğu gibi Türkiye'nin kararlılığı birilerine çeki düzen vermeyi sağlıyor. Asıl mesele özgüven sahibi olmaktır. Biz sırf kendi siyasi istikbalimiz tehlikeye girmesin diye milletimize yapılan hadsizleri sineye çekemeyiz. Ne şahsımıza ne Gazi Mustafa Kemal'e ne de milletimize dil uzatılmasına kesinlikle müsaade etmeyiz. Bu aziz milletin onuru ile oynanmasına asla izin vermeyeceğiz.

Haberin Devamı

Anamuhalefet konusunda bir ilerleme kaydedemedik. Müzelik bir anamuhalefetimiz var. Hala milli meselelerde dahi kişisel hırslarının esiri olan bir anamuhalefete sahibiz.

Soçi'de çok önemli bir toplantı yaptık. Başta Suriye olmak üzere bölgesel meseleleri görüştük. 7 yıldır devam eden, yaklaşık 1 milyon insanın hayatını kaybetmesine, 12 milyon Suriyeli'nin evini terk etmesine neden olan bu krize nasıl bir kriz bulabileceğimizi müzakere ettik. Beklentiyi boşa çıkarmadık. İnsani dramı sonlandırmaya yönelik kritik kararlar aldık. Bu kararların olumlu yansımalarını görmeye başlayacağız. 15 günde bir, ayda bir bir araya gelmelerimiz de devam edecek. Bizim anamuhalefet ne gördü? Sandalye gördü... Tarihi Soçi Zirvesi'nde CHP'yi ilgilendiren tek şey kaza ile düşen sandalye oldu. Düşen sandalye teorisi kazandıracak diye bekledik ama olmadı. Anamuhalefet partisi değil sanki komedi sahnesi. Göz nereye bakarsa gönül oraya bakar. Gönül nereye akarsa ayak oraya koşar.

Haberin Devamı

Daha öncede benzer havalar attı yetmedi, iddialara girdi, hatta 2011 seçimlerinde yüzde 40 oy almazsam istifa ederim dedi, unuttu. Onun için medya buna Çarkçı Kemal diyor. Sevgili Kemal işte Balıkesir burada hadi bakalım gelde al, işte meydan hodri meydan. Balıkesir'den bu çarkçı ana muhalefete hak ettiği dersi verecek güçlü bir netice bekliyorum. Bu kifayetsiz şahsın iftiralarına yarın İstanbul'dan cevap vereceğim için şimdi girmiyorum.