Gazete Vatan Logo

Erdoğan ABD’li yatırımcılarla bir araya geliyor!

CEO’lar ile randevu bu akşam, Erdoğan ABD’li yatırımcılarla bir araya geliyor

Erdoğan ABD’li yatırımcılarla bir araya geliyor!

BM Genel Kurulu Toplantısı gündeminde Amerika Birleşik Devletleri’nde temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün akşam yemeğinde New York’ta otuzu aşkın Amerikalı üst düzey yönetici ile bir araya gelecek. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı koordinasyonu ile düzenlenen yemekte Cumhurbaşkanı Erdoğan yatırım ortamına ilişkin yeni düzenleme ve teşvikleri ABD’li dev şirketlerin temsilcileri ile paylaşacak.

Enerji, kimya, sağlık, finans, bilişim ve imalat sanayi gibi pek çok sektörde faaliyet gösteren şirketler ile önemli fon yönetim şirketlerinin üst düzey temsilcilerinin katılacağı toplantıda Türkiye’deki yatırım ortamı ve fırsatlar ele alınacak. Toplantıya 3M, Cargill, Cisco, Citibank, Coca-Cola, Dow Chemical, General Electric, IFC, Johnson & Johnson, MasterCard, Metlife, Nike, Pepsi gibi ABD’li devlerin tepe yöneticilerinin yanı sıra World Economic Forum Yönetim Kurulu Başkanı, ABD Ticaret Odası Başkanı gibi kurumların yetkilileri katılacak.

15 Temmuz süreci sonrası yaşananların ve Türkiye ekonomisine ilişkin hükümetin sürdürdüğü etkin ve kararlı politikaların ilk ağızdan ABD’li yatırımcılarla paylaşılması adına toplantının büyük önem taşıdığını belirten Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut; "Sayın Cumhurbaşkanımızın ABD’nin önde gelen şirketlerinin başkan ve CEO’ları ile bir araya geleceği bu toplantı ile Türkiye’nin uluslararası yatırımcılara sağladığı desteği en üst düzeyde gözler önüne sereceğiz. Organizasyondaki ani gelişmeler sebebiyle çok kısa süre kala davet çıkabilmemize rağmen üst düzey yöneticiler programlarını değiştirip gelecekler. Bu toplantıda BM Zirvesi için gelen tüm liderlerin bu tip toplantılarla ABD'li firmaları davet ettiği dikkate alınırsa ülkemize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza olan yoğun ilgiyi daha iyi anlayabiliriz. Bu ilginin; ülkemizin yatırım ortamı açısından siyasi istikrar ve etkin liderliğin taşıdığı öneme binaen, yatırımcıların Sayın Cumhurbaşkanımızla bizzat görüşmek istemelerinin bir sonucu olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut 21 Eylül’de New York’ta 20’yi aşkın Amerikan şirketinin üst düzey yöneticileri ile bir toplantı yapılacağını belirterek şunları kaydetti; “Bu dev firmaların en üst düzeyde Cumhurbaşkanımızla bir araya geldiği bu toplantının yatırımcı açısından çok önemli bir mesajı var: 30 Mart'ta yine Amerika'da Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla yapılan toplantıda ABD'li yatırımcılar tarafından teşvik sistemine ilişkin dile getirilen hususların çoğu hükümetimiz tarafından son teşvik düzenlemesinde dikkate alındı. Sadece 6 ay içerisinde yatırımcıların bu kadar kapsamlı isteklerine cevap verebilen çok fazla hükümet olmadığını bu firmalar da biliyor. Türkiye'nin algısıyla ilgili negatif çabalar olabilir ama gördüğünüz gibi yatırımcılar buna aldırış etmeden çok daha rasyonel hareket ediyorlar, Türkiye'nin yatırım ortamına, siyasi istikrarına,

Haberin Devamı