Gazete Vatan Logo

Erdoğan'a Tosun yanıtı

‘Başbakan oğlunun hangi şirkete ortak olduğunu benden öğrendi’

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmalarına hız verdi. İstanbul’daki seçim ofisinde kendisine destek için Ankara’dan gelen 40 CHP’li milletvekiliyle dün toplantı düzenleyen Kılıçdaroğlu’nun gündeminde yine Başbakan Erdoğan ve İstanbul Belediye Başkanı Topbaş vardı: “Erdoğan ve Topbaş’a sesleniyorum. Onların adalet anlayışı pırlanta anlayışıdır. Altın ortaklığı anlayışıdır. Bizim adalet anlayışımız Hz. Ömer’in adalet anlayışıdır. Devletin işini yaparken devletin mumunu, kendi işini yaparken de kendi mumunu yakıyor. İşte bizim adalet anlayışımız budur.” Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın “Tanımıyorum” dediği, Atagold’un mali müşaviri Ekrem Tosun’un açıklamalarıyla ilgili olarak da şunları söyledi: “Ekrem Tosun’un ne söyleyip söylemediği beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren temel konu şuydu, Başbakan’ın ailesinin, yine kendisine çok yakın bir iş adamıyla yaptığı ortaklıktı. Bu ortaklığı Bilal Necmettin Erdoğan adı görünmesin diye vekaletle birisi imzalıyor. Başbakan’ın oğlu, adını niçin gizleme ihtiyacı içinde olur? Sayın Başbakan herhalde bir gerçeği daha öğrendi. Oğlunun hangi şirkete ortak olduğunu benden öğrenmiş oluyor böylece. Başbakan, ’Tanımıyorum’ dedi. Ben de kendisine tanıttım. Eğer Başbakan, ek bilgi de isterse yine kendisine ek bilgi de vermeye hazırım.” Kılıçdaroğlu, “Yani bu polemik artık bitti mi?” sorusuna ise “Tosun polemiği bitmedi. Daha bunun devamı gelecek. Söylüyorum ki birileri gece rahat uyumasın. Körkuruşa tenezzül eden adamlardan hesap soracağız. İstanbullu adına, simitçisi, çaycısı, belediye şoförü adına hesap soracağız. Biz bunu sormazsak niye İstanbul’a talibiz. İstanbul’da 10 milyarlık bir bütçeyle yöneteceğiz. Yurttaşın hakkını koruyarak yöneteceğiz. Ben sahaya yine indim. Çizmeleri de giydim, Başbakan çizmeden ne anlar onu bilmiyorum ama” diye yanıt verdi.

VATANDAŞLARLA BULUŞTU

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin seçim bürosunda yaptığı toplantının ardından Bayrampaşa ile Gaziosmanpaşa’ya gitti. Bu ilçelerde esnafa seslenen Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan da büyük ilgi topladı.

‘İki genel başkan yardımcısının dişini söktük’

İSTANBUL Gaziosmanpaşa ve Bayrampaşa’da halka seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, Şaban Dişli ve Mehmet Mir Dengir Fırat’ı ima ederek şunları söyledi: “Biz alın teriyle kazanan servetten utanan insanlar değiliz. Hırsızlar soyguncular bizden korksunlar. Ben soru sordukça onlar geceleri rahat uyuyamıyorlar. Onları rahat uyutmayacağız. Biz koskoca partiden iki genel başkan yardımcısının dişini söktük. Biz bunu sizin adınıza yaptık. İstanbul’u değiştirdik mi Türkiye değişecek. Onlara şimdiden teklif ediyorum İstanbul’da bu haramilerin saltanatını indirelim aşağıya. İktidara geldiğimiz zaman onları Yüce Divan’a çıkaracağız. O hırsızlar kendilerine Anayasa Mahkemesi’ne yakın ev bulsunlar. Taksi parası ödemekten kurtulurlar. Kadir Topbaş da bana oy versin 5 yılda sorunlar nasıl çözülür görsün. Eğer bana oy vermeyip koltuktan inmezse ben İstanbullulara güveniyorum.” Bayrampaşa’da ise esnafı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, “Ekonomik kriz, büyük alışveriş merkezlerinin kurulması esnafın kan kaybetmesine neden oldu” dedi.

Haberin Devamı