Gazete Vatan Logo

Erdoğan’a hakaretten 11 ay hapis cezası aldı

İSTANBUL Taksim’de Gezi Parkı’ndaki ağaçların kesilmesini protesto eylemleri sırasında yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan için Karaman’da düzenlenen eyleme Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Elifhan Köse de katılmıştı. Eylem nedeniyle Köse’yle birlikte Mehmet Hüner ve Fatma Eser hakkında Karaman 4’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açıldı. İddianamede, “Şüphelilerin sloganlarla Başbakanlık görevini yürütmekte olan kamu görevlisine karşı görevinden dolayı onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek şekilde somut bir fiil isnat ettikleri, böylece hakaret suçunu işledikleri CD kayıtları kamera kaydı çözümleri kimlik tespit tutanakları ve tüm dosya kapsamında anlaşılmaktadır” denildi.

Dava sonunda mahkeme Yrd. Doç. Dr. Elifhan Köse’ye 11 ay hapis cezası verdi. Ancak, ’hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına’hükmetti. Heyet, sanıklar Mehmet Hüner ve Fatma Eser Gün hakkında da 7 biner lira para cezası verdi ve hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Haberin Devamı

‘Kararı temyiz edeceğiz’

Yrd. Doç. Dr. Elifhan Köse’nin avukatı Genco Yıldırım, kararı temyiz için Yargıtay’a başvuracaklarını belirterek, ”Evrensel hukuk kurallarına aykırı oluşturulan dava yine evrensel hukuk kurallarına aykırı olarak sonuçlandı. Hem ifade özgürlüğünün kısıtlanması, hem de özel hayatın gizliliği anlamında ciddi bir problem” dedi.