Gazete Vatan Logo

Erdoğan’a Bozok Yaylası hatırlatması

Erdoğan’ın 2004’te “Artık Bozok’un evlatları iş bulmak için buraları terk etmeyecek” dediğini hatırlatan Bahçeli, “Yozgat’ın nüfusu 260 bin azaldı” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yozgat mitinginde yaptığı konuşmada iktidara yolsuzluk iddiaları üzerinden yüklendi.
‘AKP yalan markası’
Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 Mart 2004 tarihinde Yozgat’ta yaptığı konuşmada, “Artık Bozok Yaylası’nın yiğit evlatları iş bulmak için buraları terk etmeyecek” dediğini, bu sözlerden sonra Yozgat’ın nüfusu 260 bin azaldığını ve milletvekili sayısının da 6’dan 4’e indiğini anlattı. Bahçeli, şöyle devam etti: “AKP haram yedi, israfa battı, yandaşları zengin etti. Size geldiler duygu sömürüsü ve mağduriyet edebiyatı yaptılar, Ankara’ya gittiler rüşvet ve yolsuzluk filosu kurup haram denizine yelken açtılar. Havuzcular, kutucular, kasacılar, rüşvetçiler, yolsuzluk çeteleri AKP’den memnundur. Kara paracılar, altın kaçakçıları, imar vurguncuları, arazi yağmacıları, ihale mafyaları, kul hakkını çalan şerefsizler AKP’yle fazlasıyla mutludur. AKP yalan markası, aldatma ustasıdır. Davutoğlu tıpkı Erdoğan gibi ağzına ne gelirse konuşmaya, atıp tutmaya başlamıştır.”
‘Atak yüzde 60 yerli’

Haberin Devamı

“Davutoğlu 2002’den önce tüfek ve tankın hibe yoluyla alındığını söylemiştir. Sayın Davutoğlu, G-3 piyade tüfeği Makine Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından 1974 yılında üretilmiş ve NATO ülkelerine ihraç edilmiştir. Cahil Davutoğlu ilk kez uçak yaptıklarını, Hürkuş’u da 2018’de uçuracaklarını açıklamaktadır. Merhum Nuri Demirağ’ın şahsi çabalarıyla ilk uçak üretimi yıllar önce zaten yapılmıştır. Milli tank üretiminin 1980’li yıllarda başladığını bilmeyecek kadar şuuru kapanmış, zekası körelmiştir. Başbakan’ın ’Yüzde yüz Türk’ dediği Atak helikopterleri yüzde 60 oranında yerlidir.”