Gazete Vatan Logo

Erdoğan'a Asgari Ücret uyarısı

Asgari ücretin brüt 507 milyon lira olmasını isteyen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi kurmayları tarafından uyarıldığı ortaya çıktı

Erdoğan'ın telaffuz ettiği rakamı fazla bulan kurmaylarının, "Bu rakam kayıt dışı ekonomiyi tetikler" dediği öğrenildi. İşveren ve işçi kuruluşlarını karşı karşıya getiren 'asgari ücret' tartışmaları Başbakan Erdoğan ile kurmaylarının da arasını açtı. Asgari ücretin brüt 507 milyon lira olması konusunda ısrar eden ve hükümetin işverene prim ve vergi kolaylığı sağlayacağını açıklayan Başbakan Erdoğan, ekonomi kurmayları tarafından uyarıldı. Erdoğan'ın önerdiği rakamı fazla bulan ekonomi kurmaylarının, "Bu rakam kayıt dışı ekonomiyi tetikler. İşveren, sigortasız işçi çalıştırma yoluna başvurur. Bu da kayıt dışı ekonomiyi ortaya çıkarır. Kayıtsız işçi çalıştırmakla fason bir dönem başlamış olur.

Bu durum da en çok küçük ve orta ölçekli işletmeleri olumsuz yönde etkiler. Tüm bu gerekçeler gözönünde tutulursa asgari ücret de bu kadar artış yapılmamalıdır" şeklinde öneride bulunduğu bildirildi. Erdoğan'ın da bu sözler üzerine önce telaffuz ettiği rakamdan geri adım atmayacağını söylediği ancak dile getirilen olumsuzluklara ilişkin de bir çalışma yapılmasını istediği bildirildi.

Haberin Devamı