Gazete Vatan Logo

Erdoğan: 49 Türk operasyonla kurtarıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurtarılan 49 Türk rehineyle ilgili bir mesaj yayınlayarak, " geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, milletimizin gözü aydın diyorum" dedi.

Erdoğan: 49 Türk operasyonla kurtarıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da serbest bırakılan 49 Türk vatandaşıyla ilgili "Irak'ta bir süredir alıkonulan Musul Başkonsolosumuz, ailesi ve Başkonsolosluğumuzda bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, yapılan başarılı bir operasyonla kurtarılmıştır. Öncelikle, uzun süredir özgürlüklerinden mahrum kalmış olan Başkonsolosumuz ve ailesine, çalışma arkadaşlarına, Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm aziz vatandaşlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, milletimizin gözü Aydın diyorum" dedi.

"ÖNCEDEN PLANLANMIŞ VE TÜM DETAYLARI HESAP EDİLMİŞ"

Erdoğan, "Önceden planlanmış, tüm detayları hesap edilmiş, tam bir gizlilik içinde bugün gece boyu devam ederek, sabaha karşı başarıyla tamamlanan bu operasyondan dolayı, Sayın Başbakan ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Milli İstihbarat Teşkilatımız, alıkonulma hadisesinin başlamasından bugüne kadar meseleyi çok hassas şekilde sabırla, özveriyle takip etmiş; nihayetinde başarılı bir kurtarma operasyonu yapmıştır. Operasyonun son derece başarılı biçimde yürütülmüş, vatandaşlarımızın Türkiye'ye intikal ettirilmiş olması, Büyük Türkiye'nin ulaştığı seviyeleri göstermesi bakımından da son derece önemlidir ve değerlidir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı