Gazete Vatan Logo

Erdoğan 4 ülkedeki askerlerle görüştü

Erdoğan 4 ülkedeki askerlerle görüştü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ilk defa 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonuna evsahipliği yaptı. Bin 800 davetlinin katıldığı törende Erdoğan ilk kez resepsiyonun başında davetlilerle tokalaşmadı. İlk kez resepsiyonun başında davetlilere hitap eden Erdoğan, “Geçmişten bugüne yaşadığımız terör olaylarının ve çeşitli krizlerin milletimizi bu hedefinden uzaklaştırmak amacı taşıdığını biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da önüne çıkartılacak her engeli aşacak güce, imkana, kararlılığa sahiptir. İhtiyacımız olan en önemli şey, milletimizin birliği ve beraberliğidir. Kardeşliğimize sımsıkı sahip çıkmaktır. Ülkemizde yaşayan 78 milyon insanımızın her biri bu devletin eşit haklara sahip 1. sınıf vatandaşlarıdır. 81 vilayetimizin her biri Türkiye’nin ayrılmaz birer parçasıdır. Biz, ne tek bir vatandaşımızdan ne de bir karış toprağımızdan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Bunun için kurulan tuzakların oynanan oyunların ortaya atılan fitnelerin üstesinden Allah’ın izniyle geleceğiz” dedi. Erdoğan, bir ilke daha imza atarak Kosova, Bosna Hersek, Afganistan ve Hint Okyanusu’nda görev yapan TSK personeli ve Akçakale Gülünce Hudut Karakolu’nda görevli Rize İkizdereli nöbetçi Er Harun Yazıcı ile canlı bağlantı kurarak Zafer Bayramı’nı kutladı.

Haberin Devamı

Tokalaşmadı, hitap etti

Resepsiyona, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, Demirören Holding Yönetim Kurulu üyesi Meltem Demirören, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören de katıldı.

Türkeş geldi, muhalefet yoktu

Resepsiyona CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli, HDP lideri Selahattin Demirtaş katılmadı. Yeni kabinenin üyeleri ise resepsiyondaydı. En büyük ilgiyi ise MHP’nin vetosuna rağmen hükümete giren ve Başbakan Yardımcısı olan Tuğrul Türkeş gördü. Türkeş, ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte görüntülendi.

Haberin Devamı

Kuran tilavetiyle başladı

Kuran tilavetiyle başlayan resepsiyonda, Selçuklu ve Osmanlı devletlerinin de anlatıldığı bir tanıtım filmi gösterildi. Resepsiyonda yaşanan çatışma ortamı nedeniyle müzik çalınmadı. Daha sonra davetlilere hitap eden Erdoğan, şunları kaydetti: Milletin evine hoş geldiniz. Zafer Bayramı’nın 93. yıldönümünde artık yönümüzü 2023’e çevirerek yeni ve daha büyük başarılar için kendimizi hazırlıyoruz. Bin yıldır Anadolu’nun ve Trakya’nın vatanımız olması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

Okyanustaki gemiye bağlandı

Daha sonra yurtdışında görev yapan TSK personeli ile canlı bağlantı kuran Erdoğan, Kosova, Bosna Hersek, Afganistan ve Hint Okyanusu’nda görev yapan TCG Gemlik firkateynindeki komutanların ve tüm askerlerin bayramını kutladı. Erdoğan, askerlere “Dünya barışına önemli bir katkı sağlıyorsunuz” diye seslendi. Erdoğan, daha sonra Akçakale Gülünce Hudut Karakolu’nda nöbetçi Er Harun Yazıcı’ya bağlandı. Yazıcı’nın bayramını kutlayan Erdoğan, nöbetçi erin Rize İkizdereli olduğunu öğrendi. Erdoğan son olarak Konya 3. Ana Jet Üssü’nde de nöbetçi komutan ile görüşerek, üste görevli askerlerin bayramını kutladı. Erdoğan’ın bağlantı kurduğu sürede yanında bekleyen Emine Erdoğan da askerlerin sözlerini alkışladı. Konuşmasının ardından davetlilerle yakından ilgilenen Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarıyla da uzun süreli sohbet etti.

Haberin Devamı