Gazete Vatan Logo

Erdoğan: 17 Aralık çok net bir şekilde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya- İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattının açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Konya'dan kardeş Pakistan halkına yüreklerimizi dağlayan elim hadiseyle ilgili başsağlığı mesajlarımızı iletmek istiyorum. Öğrenci ve öğretmen kardeşlerimizin katledildiği olayı büyük bir teessürle öğrenmiş bulunduk.

Terörle mücadele konusunda Pakistan'la işbirliğimiz devam edecek. Bu alçakça saldırı tüm dünayanın terörün karanlık yüzünü görmelerine yardımcı olur. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Konya'ya bir teşekkürüm var. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde muhteşem bir buluşma gerçekleştirdik. Konya'daki muhteşem final son mitingimizdi. O miting Başbakan olarak yaptığım son mitingdi. Bir nevi vedamızı yaptık.



Bir dönemin kapanışını aynı zamanda bir dönemin açılışını yaptık. 10 Ağustos'ta Konya kendisinden bekleneni yaptı. Konya milletin adamına sahip çıktı. Büyük Türkiye hedefine sahip çıktı. Konya yüzde 75'le bu kardeşine en büyük desteği veren illerden biri oldu. 30 büyükşehirimiz arasında en büyük desteği veren il oldu. Ahde vefanız için teşekkür ediyorum. Konyalı bir kardeşimize Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanlığı görevini verdik. Erbakan Hocamızın ardından Konya bir Başbakan daha çıkardı. Sayın Başbakanımız milletin ve Konya'nın emanetini hakkıyla taşıyor. Kendisine hemşehrilerinin arasında başarılar diliyorum.

Haberin Devamı

"YAKINDA RABİA OLACAK!"

Konya'nın her zaman bizim arkasında olacağına inanıyorum. Rabbim muhabbetimizi daim etsin. Bugün Mevlana'nın 741. vuslat gününde farklı bir heyecan yaşıyoruz. Bugün Konya'nın en büyük salonunda bunu kutlayacağız. İki kadim başkenti vuslatını gerçekleştiriyoruz. Hasret bugün vuslata dönüşüyor. Bugünden itibaren İstanbul-Konya arası 4 saat 15 dakika. Kısa bir süre sonra Rabia (4) olacak. Sırada Bursa, İzmir, Yozat, Sivas, Erzincan hatları var, durmak yok yola devam. Bu hatlarında yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yolcularımıza hayırlı yolculuklar diliyorum. Bizim dedelerimiz, anne-babalarımız ve ardından bizler derin sorunları yaşamak zorunda kaldık. batıda yaşanan hızlı kalkınmayı sadece seyrettik. Ulaştırmada o dar yollarda sıkıntılar çektik, çok sayıda can verdik. Sağlıkta insanımız insan yerine konmadı. SSK'nın malum müdürlerinin olduğu zamanı düşünüyorum. Hızlı trenleri sadece televizyonda görüyorduk, uçakları yere yatıp gökyüzüne bakınca görebiliyorduk. İnsanın insan gibi yaşadığını uzaktan seyrediyorduk."

Haberin Devamı

12 YIL BOYUNCA NE YAPTIYSAK MİLLETİMİZ İÇİN YAPTIK

Bu kötü gidişata dur diyecek siyasete dur deniyor, partiler kapatılıyor darbeler yapılıyordu. Biz milletimize hizmet etme aşkımızı kaybetmedik. Onların bir hesabı varsa Allah'ında bir hesabı vardır, Milletin de bir hesabı vardır. Darbeler planladılar geçit vermedik.Tuzaklar kurduklar, biz o tuzaklara düşmedik. 12 yılda Türkiye'ye çok büyük değişim yaşattık.

KARANLIKTAN BESLENENLER RAHATSIZ OLDU

Bu ülkeye hiç kimse istikamet çizemez. Bizim 12 yıl boyunca attığımız adımlar bazılarını çok rahatsız etti. Bu ülkenin yolsuzluğundan yoksulluğundan beslenenler rahatsız oldular. Eski Türkiye'ye istediği gibi istikamet çizenler mazlumların ses olmamızdan rahatsız oldular. Bu dünyada, bu denklemde biz de varız dedik. Türkiye'ye istikamet vermekten vazgeçeceksiniz dedik onlar bunlardan rahatsız oldular.Türkiye'ye istikamet çizmekten vazgeçeceksiniz dedi.

Haberin Devamı

17 ARALIK

17 Aralık'ta bize yönelik bir operasyonu başlattılar. Çok net bir şekilde hükümeti devirmeye yönelik bir adım atıldı. Bu darbe girişimin boşa çıkardık. 17 Aralık'ın hemen ardından 25 Aralık'ta planladıkları asıl tezgah polislerin bilgisayarlarından çıktı. 17 ve 25 Aralık'tan sonra bunların asıl yüzlerini daha net gördük.

"ELİNİ KOLUNU BAĞLAYAN YOK KALK GEL"

Pensilvanya açıklama yapıyor şahsıma yönelik çirkin ifadeler kullanıyor beddua seansları yapıyor. Şimdi Pensilvanya bazılarının yerinde yanında olmak istiyormuş. "-Kalk gel sana gelme diyen yok ki? Senin elini kolunu bağlayan yok gel onların yanına. " İnlerine gireceğiz demiştik, artık inlerine girdik.


İstediğiz manşeti atın, istediğiniz yalan haberi yazın istediğiniz tweeti atın biz kendi istikametimizi kendimiz belirleriz.

AVRUPA BİRLİĞİ ÖNCE AYNAYA BAKSIN

Haberin Devamı

Türkiye'ye demokrasi dersi vereceklermiş gelin Türkiye size demokrasi versin. Sabancı'yı öldüren terörist elini kolunu sallayarak geziyor. Almanya'da 7 tane soydaşımız ırkçı saldırıya uğradı failleri bulunamadı. Suriye'ye gözlerini kapatanlar Filistin'de katliama sırtını dönenler bize insan haklarından demokrasiden bahsedemezler. Türkiye kimsenin keçisi değil Avrupa birliği önce aynaya baksın. 55 yıldır Oyalıyorlar. Hiç kimse kusura bakmasın Avrupa Birliği'nin kapı kulu değiliz alacaklarsa alsınlar almayacaklarsa almasınlar Bu ülkeyi hoca görüntüsü altındaki şaklabanlara teslim etmeyeceğiz. Onlar ne isterler yapsınlar Bu hazımsızlara rağmen eserler kazandırmaya Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz.