Gazete Vatan Logo

Erdoğan, Osmanlı’yı sevdi

Başbakan Erdoğan, 29 Ocak’ta Davos’ta İsrail Cumhurbaşkanı Peres’e çıkışından sonra dünya basını ayağa kalktı. Arap basınından övgüler alan Başbakan Erdoğan için “Osmanlı Devleti yeniden kurulmalı. Erdoğan halife ve padişah ilan edilmeli. Müslüman dünyasının başına geçmeli” yorumu bile yapıldı. Erdoğan’ın da son haftalardaki konuşmasına bu hava yansıdı; Osmanlı dönemini, Fatih Sultan’ı ve Yavuz Selim’i daha çok andı. İşte Erdoğan’ın son günlerdeki konuşmalarından bazı satırbaşları...

10 Şubat grup konuşması:

- Eğer Fatih küçük düşünseydi bir çağ kapanıp bir çağ açılmazdı. Yavuz küçük düşünseydi o fetihler gerçekleşmezdi. Aynı şekilde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal küçük düşünseydi Çanakkale Destanı yazılmazdı (...)

10 Şubat Kırşehir mitingi

- Kimsenin bu ülkenin itibarını düşürmeye hakkı yok. Akif’in dediği gibi ‘Yırtarım dağları, enginlere sığmaz taşarım.’ İstiklal mücadelesinden galip çıkan bu millet, istikbal mücadelesinde yenik düşemez. Ülkeyi prangalardan kurtardık. O ayakbağı olanları sandığa gömdük. Şimdi soruyorum, sandığa gömülmesi gerekenler var mı? Var.

8 Şubat Kocaeli mitingi...

- Türkiye son 6 yılda çok değişti. Türkiye büyüdü, Türkiye’ye biçilen o kaftan artık bedene dar geliyor. Biz artık o kaftana sığmıyoruz, sığamayız. Mehmet Akif diyor ya ’Yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım.’ Şimdi bu vizyonu, bu ruhu yeniden yaşıyor, yeniden kazanıyoruz. Kazandığımız ruh ile istikbalimizin peşinden koşuyoruz.

- (4 Şubat’taki sözlerini yineledi) Marmaray ile Avrupa-Asya Hızlı Tren Projeleri Sultan Abdulhamit Han’ın hayaliydi. Gerçekleştirmek bize nasip oldu. Fatih’in bir sözü var ya ’Bizim fiilimiz ulaştığı yere bunların hayali bile ulaşamaz.’ Biz iş üreteceğiz, onlar laf.

4 Şubat- Ankara

Erdoğan, CHP’li Kılıçdaroğlu’na Fatih Sultan Mehmet’in sözüyle yüklendi: “Biz tarihimizden aldığımız terbiye ile konuşuyoruz. Hani Fatih için söylenir ya. Onun söylediği bir laftır. ’Bizim fiilimizin ulaştığı yere onların hayalleri bile ulaşamaz’ diyor ya. İşte biz bu anlayışla geldik.”

3 Şubat -İzmir

“Türkiye, çoluk çocuğun eline kalacak diye korkuyorlar... Fatih, İstanbul’u aldığında kaç yaşındaydı?” diyen Erdoğan, “Bu millet, 21 yaşında bir çağı açan Fatih’i çıkarmıştır. TBMM için gençler, el ele verecek.”

Haberin Devamı