Gazete Vatan Logo

Erdoğan: Etrafımız dalkavuklarla dolu

Başbakan Alanya'da sert konuştu: Makam sahiplerinin etrafı bazı dalkavuklarla doludur. Bizim de etrafımızda bu dalkavuklardan var. Bunları biz biliriz ve onları onların diliyle uzaklaştırırız. Yarın musalla taşına yattığınız zaman kimse için Başbakan niyetine denilmeyecek, er kişi niyetine denilecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Antalya'daydı. Alanya'da Adliye Sarayı'nın açılışında konuşan Erdoğan ilginç açıklamalar yaptı. Özetle şöyle konuştu:

* Anadolu'da öyle adalet sarayları var ki, gördüğünüz zaman kahve köşeleri sanırsınız. Adaletin tecellisi sırasında, Alanya'da olduğu gibi modern binalara ihtiyaç vardır. Hükümet olarak Adalet Bakanlığı bütçesini önemli miktarda artırdık. Buna karşılık olarak cezaevlerine de önemli bütçe ayırdık. Hükümetimiz işkenceye sıfır tolerans anlayışını güdüyor. İşkence sadece gözaltında değil, cezaevlerinde de olur. Bunun için cezaevlerinin şartlarını iyileştirmeliyiz. Cezaevinden çıkan topluma kazandırılmış olarak çıkabiliyorsa, cezaevlerini ıslahevlerine dönüştürdüğümüz zaman bizler de hükümet ve devlet olarak görevimizi yapmış oluruz.

Mevkiler gelip geçici
* Hepimiz gelip gidiciyiz. Mevkim ne olursa olsun, sonunda gideceğimiz yer aynıdır. Öyle git ki, arkandan hoş bir seda yükselsin. Makam sahiplerinin etrafı dalkavuklarla doludur. Toplumda bunlar geçici zaman içinde çok prim yaparlar. Bizim de etrafımızda bu dalkavuklardan var. Bunları zaman zaman biliriz. Kimini onların diliyle uzaklaştırırız. Onların anladığı dil vardır. Anlamadıkları dili de yeri geldiği zaman kullanırız. Bunu yapmazsanız kendinizin ve ülkenizin geleceğini karartıp ihanet etmiş olursunuz. Yarın musalla taşına yattığımız zaman kimse için Başbakan niyetine denilmeyecek, er kişi niyetine denilecek. Seninle birlikte hiçbir şey gelmiyor, tek gelen insanoğluna yaptığın hizmettir.

Fellik fellik geziyoruz
* Derleme Raporu'nda, insan hakları, hukukun özgürlüğü, düşünce hürriyeti konusunda Türkiye'deki gelişmeler ön plana çıktı. Bunların daha iyi bir duruma getirilmesi gerekir. Bizi anlamayan bazı ülkeler oldu. Bu ülkelere kendimizi anlatmak zorundayız. Avrupa'nın bazı ülkelerinde kendimizi anlatmak için fellik fellik geziyoruz. Oranın entelektüel kesim siyasi ve işadamları ile hükümet ve muhalefet olarak görüşüyoruz. Türkiye'nin imarı onlar için de önem taşıyor. Art niyetli olanlar nerede çağdışı pozisyon ve resim yakalıyorlarsa onu alıp dağıtıyor. Görenler de Türkiye bu zannediyor. Ancak Türkiye bu değil. AB üyesi ülkelerde de aynı resimlere rastlamak mümkündür.

Haberin Devamı