Gazete Vatan Logo

Erdoğan: En çok Uzun Adam hak etti!

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, bağımlılıkla mücadelede yeni bir tehlikeye dikkat çekip, “Teknoloji bağımlılığı”nun günümüzde alkol, sigara ve uyuşturucu bağımlığından daha tehlikeli ve sinsi olduğunu söyleyip, Yeşilay’ı “Teknoloji bağımlılığı” ile mücadeleye çağırdı. Gecede Başbakan Erdoğan’a verilen En Yeşilaycı Başbakan Ödülü’nü alan Emine Erdoğan, “Bu ödülü en çok uzun adam hak etti” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Pek çoğumuzun evinde, iş yerinde, alkole, uyuşturucuya yer olmayabilir ama teknoloji hepimizin evinde, hepimizin iş yerinde, hepimizin kesintisiz şekilde yanı başında" dedi.Emine Erdoğan, Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nce Yeşilay Haftası kapsamında Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen "Yeşilay'ın En'leri Zümrüdüanka Ödül Gecesi"nde yaptığı konuşmada, 94 yıldır bağımlılıklara karşı mücadele veren Yeşilay'ı gayretlerinden dolayı tebrik etti.

Yeşilay çatısı altında bu mücadeleyi yürüten, çalışmalara katkı veren tüm gönüllülere şükranlarını sunan Erdoğan, Yeşilay'a destek veren kişi ve kurumların ödüllendirilmesini de fevkalade yerinde ve anlamlı gördüğünü belirterek, ödüllere layık görülen tüm kurum ve kişileri kutladı.

Gecede, Başbakan Erdoğan'a da "Mücadelede Onur Ödülü" verildiğini hatırlatan Emine Erdoğan, ödül dolayısıyla Yeşilay Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine kendi ve eşi adına şükranlarını sundu.

Yeşilay'ın, bağımlılıkla mücadelede çok önemli başarılar elde edeceğine inandığını vurgulayan Erdoğan, "Bir ülkenin, bir milletin en büyük zenginliği, beden ve ruh sağlığı yerinde nesilleridir. Gençlerimiz, çocuklarımız ne derece zinde, ne derece sağlıklı olursa, ülkemizin geleceği o kadar parlak, o kadar aydınlık olur" diye konuştu.

Dünyada ekonomik gelişme ile bağımlılığa yol açan madde kullanımı arasında yakın ilişki olduğuna dikkati çeken Emine Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bilindiği gibi, ülkemiz son yıllarda ekonomik ve sosyal olarak çok önemli gelişmeler gösterdi, ileri bir seviyeye ulaştı. Buna rağmen ülkemizde gençlerimizi kötü alışkanlıklardan, bağımlılık yapan maddelerin tuzağına düşmekten koruma konusunda çok başarılı bir dönemi geride bıraktık. Aile başta olmak üzere, inancımızın ve kültürümüzün temel değerlerine samimiyetle sahip çıkıyor bulunmamız, kötü alışkanlılar ve bağımlılıkla mücadelede bize büyük kolaylık sağlıyor. Elbette bu mücadelenin başarısında, konuyla ilgili olarak çıkartılan kanunların, uygulamaya konulan idari düzenlemelerin, yürütülen kampanyaların ve bilinçlendirme faaliyetlerinin de büyük payı var. Bu çerçevede, uyuşturucu satıcılarıyla yürütülen kararlı mücadeleyi, 18 yaşından küçüklere alkol ve sigara satışının denetlenmesi ile belirli bir saatten sonra alkol satışının yasaklanması gibi düzenlemeleri bilhassa ifade etmemiz gerekiyor."

Bağımlılıklarla mücadelede en kritik yerin aile olduğunu söyleyen Erdoğan, her türlü eğitim gibi, kötü alışkanlıklara ve bağımlılıklara karşı mücadelenin asıl bilincinin de ailede verildiğini aktararak, bağımlılık sorununa teknoloji temelli yeni konuların da eklendiğini kaydetti.

Emine Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada hemen akla, özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi etkisi altına alan teknoloji bağımlılığı geliyor. İnternet, bilgisayar oyunları, televizyon, cep telefonu gibi bağımlılık türleri, alkol ve uyuşturucudan çok daha yaygın, çok daha etkili hususlara dönüştü. Alkol, uyuşturucu, kumar nasıl kullananların beyin fonksiyonlarını, sosyal hayatlarını olumsuz yönde etkiliyorsa, teknoloji bağımlılığı da benzer sonuçlara neden olabiliyor. Üstelik teknoloji bağımlılığı, öteki türlerden çok daha sinsi, çok daha tehlikeli şekilde karşımıza çıkıyor. Pek çoğumuzun evinde, iş yerinde, alkole, uyuşturucuya yer olmayabilir ama teknoloji hepimizin evinde, hepimizin iş yerinde, hepimizin kesintisiz şekilde yanı başında"

"Teknoloji bağımlılığında aynı şeyi söyleyemiyoruz"

İnsanları alkol, uyuşturucu ve bağımlılığa yol açan diğer unsurlar konusunda kati şekilde ikaz etmenin ve tedbirler almanın mümkün olduğunu ama teknoloji konusunda aynı kararlı tutumun gösterilemediğini anlatan Emine Erdoğan, "Çünkü günümüzde çalışma hayatında, eğitimde, sosyal yaşamda, cep telefonu, internet, bilgisayar vazgeçilmez bir hale geldi. Teknoloji söz konusu olduğunda ihtiyaçla bağımlılık arasındaki çizgiyi çizmekte, ölçüyü koymakta gerçekten zorlanıyoruz. Evet, alkol ve uyuşturucunun aile kurumumuza sızmasına büyük ölçüde engel olabildik ama teknoloji bağımlılığında aynı şeyi söyleyemiyoruz" şeklinde konuştu.

Emine Erdoğan, önümüzdeki dönemde toplum olarak mücadele verilmesi gereken sorunların başında teknoloji bağımlılığının geleceğine vurgu yaparak, bu konuda hazırlıklı olunmasını, kurumların ve bireylerin sorumluluklarını ortaya koymasını istedi.

Ülke ve millet olarak, 2023 ve 2071 hedefleri arasına bağımlılıklarla mücadelenin de alınması gerektiğini vurgulayan Emine Erdoğan, şunları söyledi:

"Bakıyorsunuz, insanlar evlerinde ailesiyle, çocuklarıyla, arkadaşlarıyla beraberken gözlerini cep telefonundan ya da televizyondan alamıyorlar. Teknoloji bağımlılığının araya girip sabote etmediği kesintisiz bir sohbet, bir faaliyet neredeyse kalmadı. Diğer bağımlılıklarla mücadelede gösterdiğimiz başarıyı bu konuda da elde edeceğimizi umuyorum. 94 yıldır bu bağımlılıkla mücadele eden Yeşilay'ımızdan bu konuda da öncülük etmesini bekliyorum."

"Uzun adam, bunu en iyi hak eden bir insandı"

Gecede "Mücadelede Onur Ödülü"ne layık görülen Başbakan Erdoğan adına ödülü Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı İhsan Karaman'dan alan Emine Erdoğan, eşine salondakilerin selamlarını ileteceğini söyledi.

Emine Erdoğan, "İnşallah bu güzel organizasyonlar gelişerek devam eder. İnşallah bu uygulamalar, hükümetimizin uygulamaları da başka ülkelere örnek teşkil eder. Uzun adam, bunu en iyi hak eden bir insandı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı