Gazete Vatan Logo

Erdemir’in 2008 kârı: 211.5 milyon TL

BORSA ŞİRKETLERİNDEN

* Erdemir’in 2008 yılı net kârı 211.5 milyon lira oldu. Erdemir’in İMKB’ye yaptığı açıklamaya göre, satış gelirleri ise 6.81 milyar lira olarak gerçekleşti. Erdemir’de kâr beklentisi 1.08 milyar lira idi.

Vatan’ın satışına şartlı izin veren Rekabet Kurumu kararına durdurma

* Danıştay, Vatan Gazetesi’nin Doğan Gazetecilik’e devrine ilişkin Rekabet Kurulu kararında bulunan şartların tamamının yürütmesini durdurdu. Doğan Gazetecilik’in Vatan Gazetesi’nin sahibi olan Kemer Yayıncılık’ın satın alması işlemine Rekabet Kurumu şartlı onay vermiş ve Doğan Grubu’nun medya sektöründeki hakim durumunu dikkate alarak satın aldığı hisseleri 2 yıl içinde elinden çıkarması kaydıyla satışa izin verdiğini açıklamıştı. Doğan Gazetecilik de bu şartların yasaya uymadığı gerekçesiyle yürütmesinin durdurulmasını da içerecek şekilde iptali için Danıştay’da dava açmıştı.

DYH’ye kesilen vergi cezası için Kanal D ve Star TV hisseleri teminat gösterildi

* DoĞan Yayın Holding’e kesilen toplam 990 milyon TL’lik vergi cezasına karşı dava açılırken, dava sonuçlanıncaya kadar istenen teminatlar karşılığı olarak ekspertiz değeri 1 milyar 84.9 milyon TL olan varlık Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne teminat olarak gösterildi. DYH’den İMKB’ye yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: Şirketimiz Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne, ’Kanal D’ logosu ile ulusal yayın yapan DTV Haber Görsel Yayıncılık A.Ş’nin sermayesinin yüzde 45’ini temsil eden hisse senetlerini, ’Star TV’ logosu ile ulusal yayın yapan Işıl Televizyon Yayıncılık A.Ş’nin sermayesinin yüzde 92’sini temsil eden hisse senetlerini ve ayrıca hakim ortağımız Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş adına İstanbul ili, Beyoğlu ilçesi, Ömeravni Mahallesi, İnönü Caddesi 87 pafta, 5 ada, 16 parselde kayıtlı, 11 adet bağımsız bölümü içeren iş merkezini teminat olarak göstermiştir. Teminat olarak gösterilen hisselerin ekspertiz çalışmaları neticesi değeri 1 milyar 74 milyon TL, gayrimenkullerin değeri ise 10.3 milyon TL olarak hesaplanmıştır.

BİM 2008’de 114.2 milyon lira kâr elde etti

* BİM, konsolide olmayan bilançosuna göre 2008 yılında net kârını 114.2 milyon lira olarak açıkladı. BİM’in bilançosuna göre, 2008’de satış gelirleri ise 4.24 milyar lira olarak gerçekleşti.

Haberin Devamı