Gazete Vatan Logo

Erdal İyiöz türküleri mest etti

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya'nın yetiştirdiği en iyi saz sanatçıcı olarak kabul edilen Erdal İyiöz'ün türkülerinin seslendirildiği konser düzenledi.

Erdal İyiöz türküleri mest etti

Büyükşehir Belediyesi, Antalya'nın yetiştirdiği en iyi saz sanatçıcı olarak kabul edilen Erdal İyiöz'ün türkülerinin seslendirildiği konser düzenledi. İyiöz'ün de katıldığı konser yoğun ilgi gördü.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Antalya'nın yetiştirdiği en iyi sazcı olarak kabul edilen Erdal İyiöz'ün derleyip notaya aldığı türkülerden oluşan konser düzenledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı THM İcra Heyeti'nin, AKM Perge Salonu'nda şef Burhan Yacan yönetiminde gerçekleştirdiği konsere, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Zülfü Çelik, Erdal İyiöz, Sümer Ezgü ve birçok Antalyalı sanatsever katıldı.

HALK OYUNLARI EKİBİ GECEYE RENK KATTI

Derlemeleriyle Türk Halk Müziği repertuarına eserler kazandıran Erdal İyiöz Türküleri Konseri'nde Sümer Ezgü ve İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölüm Başkanı kardeşi Taner Ezgü de zeybek oynadı. Konserde İyiöz'ün derlediği 'Al Yazma Zeybeği', 'Antalya Yollarında', 'Bahçelerde Can Erik' gibi türküler seslendirildi. İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü Ekibi de 'Torosların Alt Yanı Dere' ve 'Üzüm Koydum Sepete' adlı türkülere Teke Yöresi oyanlarıyla eşlik etti.

Haberin Devamı