Gazete Vatan Logo

Ercişli yaşadı, gelin yandı!

Sudemir ailesi, Van’daki depremzedelere gönderilen yastığın peşine düştü

Batman’da oturan Sudemir ailesi, birbirinin benzeri olan iki yastıktan, içinde 12 bin liralık altın bulunan yastığı yanlışlıkla Van’daki depremzedelere gönderince ailecek yastığın peşine düştüler. Gelinin karıştırdığı yastık için Erciş’e kadar giden aile eli boş döndü. Şimdi bulana 1000 lira verecekler.

Van’da depremzedeye yardım olsun diye yastık yorgan gönderen aile şimdi yana yakıla gönderdiği yastığı arıyor. Çünkü içinde tam 12 bin liralık altın vardı. Birbirinin aynısı olan yastıkları karıştırıp içinde altın bulunanı gönderen evin gelini Nurhan Sudemir, “Kaynanam eski yastıktan çıkardığı 2 bilezik, 1 set, kolye ve künyeyi mavi renkli yastığın içine bırakmıştı. Ben de fark etmediğim yastığı yardım arabasına verdim. 3 saat sonra duyduğumda her şey iş işten geçmişti” dedi.

Batman’daki Sağlık Mahallesi’nde oturan 6 kişilik Sudemir ailesinin reisi Bağkur emeklisi 75 yaşındaki Mehmet Şirin Sudemir’in emeklilik maaşından biriktirdiği 12 bin TL tutarındaki altınlarını hırsızlardan saklamak için evde kullandıkları bir yastığa gizledi. Evin gelini Nurhan Sudemir, Van depreminin ikinci gününde depremzedelere yardımda bulunmak için birbirinin benzeri olan iki yastıktan birini yardım toplayan kamyona teslim etti. Akşam eve gelen kayınvaline Hatice Sudemir, birbirinin benzeri olan iki yastıktan içinde altın bulunanın olmadığını görünce, Nurhan Sudemir’e yastığın akıbetini sordu. Bundan sonra aile fertleri yastığı bulmak için seferber oldu. Belediyeye başvuran aile, kamyonun Erciş’e hareket ettiğinin söylenmesi üzerine Erciş’e gitti. Erciş’te Batman’dan giden yardımların bulunduğu depoyu araştıran Sudemir ailesinin yastığı bulmak için çabaları sonuç vermedi.

Bulanlara 1000 lira

Kayınpederi Mehmet Şirin Sudemir’in maaşından biriktirdiği altınları bıraktığı yastığı kendi eliyle yardım toplayan kamyona verdiğini söyleyen Nurhan Sudemir, şöyle dedi, “Kaynanam daha önce eski yastıkta olan 2 bilezik, 1 set, kolye ve künyeyi mavi renkli yastığın içine bırakmıştı. Ben de fazla yastık var diye bir yastığımızı yardım aracına verdim. Kaynanam eve geldiğinde altınların mavi renkli yastığın içinde olduğunu söyleyince şoke oldum.”

Kayınpeder Mehmet Şirin Sudemir ise şöyle konuştu, “Yıllardır biriktirdiğim parayla o altınları alabilmiştim. Hırsızlar bulmasın diye yastığın içine koymuştuk. Ama gelinimiz birbirinin benzeri olan mavi renkli yastıklardan içinde altın bulunanı yanlışlıkla yardım kamyonuna vermiş. Başvurmadık yer bırakmadık. Erciş’e kadar giderek yardım depolarında araştırma yaptık ama yastığı bulamadık. Merhamet sahibi kişilerin yardım amaçlı gönderilen bu yastığı bulup bize getirmelerini istiyoruz. Getirenlere 1000 lira ödül vereceğim” dedi.

Haberin Devamı