Makyaj temizliği hakkında bilinmesi gereken her şey

1) Makyaj nasıl temizlenmeli?

Temizleyici üründen yeteri kadar alıp, tüm yüzünüze ve boynunuza sürün, yüzünüzün ortasından başlayıp, hafif ve dairesel hareketler ile ürünün dokulara işlemesini sağlayın. Alından başlayın, burnun başladığı yerden şakaklar yönünde dairesel hareketlerle saçların başladığı yere kadar yükselin. Sonra, gözün alt çemberinden geçerek kulağın üst kısmına, daha sonra dudağın üst çemberinden hareket edip kulak memesine kadar aynı dairesel hareketleri uygulayın. Boyun için de aynı şekilde, ortadan başlayıp iki yana doğru, ilk önce boynun başladığı yerde, ardından köprücük kemiğinin hemen üstünde aynı hareketleri uygulayın. Eğer bir süt kullanmışsanız bir süngerle yıkayarak ürünü temizleyin. Eğer krem kullanmışsanız, bir pamukla veya bir sabun jel kullanmışsanız bol su ile yıkayarak, ürünü cildinizden uzaklaştırın.

2) Makyaj temizlerken ne tür ürünler kullanılmalı?

Ürünler, kesinlikle paraben, alkol, parfüm ve boya maddesi içermemelidir. Bunun yanında nemlendirici özelliği olmalı, yağlı ciltler için sebum dengesini sağlamalıdır. Ayrıca göz ürünleri, mutlaka oftalmolojik (görme yolları hastalıklarıyla ilgili) olarak test edilmiş olmalıdır.

Haberin Devamı

Makyaj temizliği hakkında bilinmesi gereken her şey

3) Göz makyajı nasıl temizlenmeli?

Öncelikle göz makyajı ile yüz makyajı temizleyicileri ayrı olmalıdır. Göz bölgesine, gözün hassasiyetine uygun maddeler içeren ürünler kullanılmalı ve hipoalerjenik olmalıdır. En ideali sıvı ve kokusuz bir toniktir. Alt ve üst göz kapakları, iç köşeden dış köşeye, dış köşeden iç köşeye doğru dış köşeyi bir parmağınızla tutarak okşamayı andıran hafif dairesel hareketler uygulayarak, temizliğini yapabilirsiniz.

4) Makyaj temizlenmemesi ne gibi cilt sorunlarına neden olur?

En kaliteli makyaj malzemelerini kullanmış olsanız bile gece yatmadan önce yüzünüzdeki makyaj malzemelerini temizlemek için mutlaka makyaj temizleyici ürünler kullanmalısınız. Aksi takdirde yüzünüzde cildiniz uyku esnasına nefes almayacaktır. Buda size ileride hatta kısa süre içersinde sivilceli, akneli, cilt lekeleri olan bir yüz olarak geri dönecektir. Ayrıca cilt parlaklığını kaybeder, daha yaşlı bir görünüm alır çünkü küçük kırışıklıklar oluşmaya başlar.

Haberin Devamı

5) Makyaj temizliğinden sonra nasıl bir cilt bakımı yapılmalı?

Makyajınızı temizledikten sonra, cildinize uygun bir temizleme sütü ile yüzünüzü yıkayın, ardından derinlemesine temizlik yapan toniğinizi uygulayın ve yatarken de gece için uygun olan nemlendiricinizi sürün. Böylece makyajdan tamamen arınmış, taptaze bir ciltle yeni güne uyanırsınız.

DİĞER YENİ YAZILAR