Aşırı terlemeye bağlı cilt hastalıkları

Yazın görülen cilt hastalıkları arasında aşırı terlemeye bağlı sorunlar da gelişir ve halk arasında “isilik” olarak adlandırılan cilt hastalığı da, rahatsız edici ve sık rastlanan bir hastalıktır. Toplum yeterince bilgili ve duyarlı olamadığı için, bu tür sorunların giderilmesine gereken önem verilmez. Örneğin isilik, çok alışılmış tablolardan birisi olduğu için ve genellikle hastalık diye kabul edilmediğinden bireyler, bir sağlık kuruluşuna başvurmaz ve kendiliğinden geçmesini beklerler, böylece kahverengi lekeler kalır veya üzerine mantar infeksiyonu gelişebilir.

Pişik

Sıcak ve terlemenin neden olduğu özellikle büklüm yerlerinde görülen sürtünme ve tahrişle, derinin yağ salgısının sık yıkama nedeniyle alınmasına bağlı olarak ortaya çıkan pişikler de en sık görülen sorunlar arasında sayılır.

Mantar

Cildin ıslak kalmasına ve vücudun büyük bölümünün açıkta olmasına bağlı olarak, en küçük bir doğrudan temasta geçebilen mantar hastalıkları sık rastlanılan diğer cilt hastalıkları arasında sayılır. Havuzlardan daha fazla olmak üzere yüzme amacıyla girilen sular”mantar enfeksiyonları”na neden olabilir.

Haberin Devamı

Bunu önlemede kişisel vücut temizliğinin önemi büyüktür. Mantar, havuzların içinden değil, çevresinden, ortak kullanılan şezlong, tabure vb. eşyalardan ve yine ortak kullanılan terlik, havlu ve diğer kişisel eşyalarla, vücudun doğrudan doğruya temasıyla geçer.

- Bulaşması ve tedavisi kolaydır.

- Ancak aynı kişi gerekli dikkati göstermezse hastalığı birçok kereler kapabilir.

- Mantar hastalıkları mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurularak tedavi ettirilmelidir.

- Mantar tedavisinde hastalığın vücutta tuttuğu bölgeye göre, farklı ilaç ve farklı tedavi süreleri vardır.

- Bu süre içinde kaşıntı gibi yakınmalar genellikle başlangıçta olur,

- Tedavinin uygulanmasıyla bu yakınmalar geçer, ancak yakınmaların geçmesi hastalığın bittiği anlamına gelmez. Tedavinin doktorun önerdiği süre boyunca devam ettirilmesi gerektir.

- Hastalığın oluşmasına yol açan olumsuz koşulların da düzeltilmesi önemlidir.

Haberin Devamı

- Sık banyo yapılmalı ancak hastalığın olduğu bölge, mutlaka çok kuru tutulmalıdır . Mümkünse, kişisel giysi, terlik vs. gibi malzemeler kimseyle paylaşılmamalıdır.

Herbalife Skin Serisi ile yedi günde cildinizde farkı görün

Dünyanın önde gelen beslenme şirketlerinden Herbalife, cildi besleyecek uzman cilt bakım ürünlerinden oluşan Yeni Herbalife Skin Cilt Bakım Serisi’nin lansmanını gerçekleştirdi. Bu yeni seri, B3, C ve E vitaminleri, Aloe Vera ve diğer bitkisel içeriklerle 7 günde kırışıklıklarınızı azaltarak daha parlak, pürüzsüz ve ışıltılı bir cilde sahip olmanıza yardımcı oluyor. Ayrıca cildinizin görünümündeki yumuşaklığın, pürüzsüzlüğün, aydınlanmanın, ışıltının ve parlaklığın ilerlemesine yardımcı oluyor... Ürünler sülfat ve ilave paraben içermiyor.

Sephora’dan 3 al 2 öde

Makyajdan, cilt bakımına, parfümden banyo ürünlerine kadar yüzlerce ürün seçeneğinibir arada sunan Sephora, yeni kampanyasıyla Sephora severlerin yüzünü güldürüyor. Sadece Made in Sephora markalı ürünlerde 20-22 Mart tarihleri arasında geçerli olacak kapmanyada 3 al 2 öde fırsatı güzellik tutkunlarını bekliyor. Sephora kasalarından ücretsiz olarak temin edilen Sephora White kart, sahiplerine alışverişlerinde indirim ve avantajlar sunuluyor.

Haberin Devamı

Sebastian’dan Liquid Steel

Saç dünyasına yön veren Sebastian, metalik ışıltıları ve çelik kadar güçlü tutuşuyla göz alıcı saçlar yaratan Liquid Steel ile saç şekillendirmede kusursuzluğu sunuyor. Mevsim geçişlerinde saçlar dolgun görünümünü kaybeder. Sebastian’ın özel olarak geliştirdiği Liquid Steel ile artık her mevsim, dolgun, hacimli görünümler ve ışıldayan saçlar elde etmek mümkünÖ “Sebastian Liquid Steel” saça nüfuz eden özel formülü ile sadece hacim kazandırmakla kalmıyor, parlak, güçlü ve göz alıcı formlar yaratıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR