Cildinize bahar dokunuşu...

Mevsim geçişleri cildin en büyük düşmanlarından biri. Baharı iyice hissettiğimiz bu günlerde, kışın yıpranan cildinizi tazelemenin zamanı geldi. Ölü hücrelerden kurtularak cildinizde baharın tazeliğini hissetmenin bir yolu da uzun yıllardır dermakozmetolojide yerini almış olan ‘Peeling İşlemleri...’

Peeling’in tarihi eski Mısır’da Kleopatra’nın, laktik asidin peeling yapıcı etkisinden yararlanmak için yaptığı ekşimiş süt banyolarına dayanıyor. Deri üzerine soyucu ajanların uygulanması suretiyle derinin yenilenmesi anlamına geliyor. Peelinglerin derinlikleri artıkça etkileri ile birlikte riskleri de artıyor. Bu nedenle orta derinlikte ve derin peelinglerin, mutlaka uzman kişiler tarafından uygulanması çok önemli. Hangisinin kullanılacağı cilt tipine göre belirlenir.

Beş günde tazelenin

Klasik peelingler günümüzde yerini çok daha gelişmiş uygulamalara bıraktı. Bunlardan biri bitkisel peeling yani orijinal metod ismi ile Green peel... Green peel, klinik olarak geliştirilmiş, dünya çapında denenmiş, bitkisel bazlı bir cilt yenileme metot. Hiçbir kimyasal madde ve sentetik aşındırıcı içermiyor.

Haberin Devamı

Uygulanan alanda kan dolaşımını hızlandırıp üst deride mikrogranüllerin etkisiyle soyucu bir etki yapar. Bu etkiyi yaratan karışım, 22 çeşit bitkinin kurutulup ince pudra şekline getirilmiş yaprakları, filizleri, çiçekleri ve köklerinden oluşur. Atkuyruğu, altıncık, papatya, sinirotu, hercai, menekşe, sarı sabır, meyan kökü, ökse otu ve yosun bu bitkilelerden bazıları... Göze kaçtığı takdirde bile yanmaya sebep olmaz.

Bu karışım, özel olarak hazırlanmış konsantre bir losyonla karıştırılarak kullanıma hazırlanır ve green peel eğitimi almış, diplomalı uzmanlar tarafından özel bir masajla uygulanır. 5 gün sonunda soyulan üst derinin altından taptaze, bebek gibi bir cilt çıkar.

Cilte lekesi ve aknelere çözüm

Agera kimyasal peeling ise, kimyasal peelinge bambaşka bir bakış açışı getiriyor. Biyoemülsiyon teknolojisi güçlü etken maddelerin nanopartiküller halinde üstderinin en alt katmanlarına kolay ve etkili biçimde ulaşmasını sağlar. Derinin tüm yaşamsal süreçlerinin yeniden tanımlanmasını sağlayan bir teknoloji. İçeriğindeki peptidler, cildin daha diri, daha yumuşak ve daha parlak görünmesini sağlayan kolajen ve elastin üretimini canlandırır. Başta anti-aging olmak üzere koyu renkte cilt lekeleri (hiperpigmentasyon) ve akne gibi cilt problemlerinden doğan spesifik cilt bakım gereksinimlerini karşılamak üzere formüle edilmiş.

Haberin Devamı

Agera serbest radikal hasarı ile savaştığı bilinen ve daha pürüzsüz bir hale getirdiği kanıtlanmış bir dizi dayanıklı antioksidan içerir. Agera bu güçlü anti-ageing etken maddeyi son derece küçük parçalar halinde cilde ulaştırır, yavaş salınımlı kapsüllerde olduğu gibi en az iritasyonla doyurucu sonuçlar elde edilir.

Yaşlılık belirtilerinin azalmasını sağlıyor

Caravaggio peeling ise, kırışıklıklar, ince çizgiler üzerinde etkili bir peeling türü.

İnca oil, Hyaluranic asit, Omega 3,6,9 ve Glicerol ün birleşmesi ile oluşan sinerjik etki hücreleri uyararak yeniden bölünmelerini ve çoğalmalarını sağlar, bu sayede yaşlılık belirtilerini oluşturan kırışıklıklar ortadan kalkmaya başlar, tocopherol ve resveratrol ise güçlü antioksidan özellikleri ile serbest radikallerin ortadan kalkması ile bu onarıcı etkiye yardımcı olur.

Haberin Devamı

Ses çıkaran yiyecekler iştah açıyor

Bu araştırmanın kilo vermek isteyen ve diyet yapanların ilgisini çekeceğini düşünüyorum. Geçen hafta yayınlanan bir araştırmaya göre bilim adamları, çiğnerken ağızda ses çıkaran yiyeceklerin daha fazla iştah açtığını tespit etti.

Araştırmaya imza atanlardan Prof. Charles Spence, katılımcıların ağızda ses çıkaran patates cipsi, sert elma ya da havucun daha fazla iştah açıcı olduğunu belirttiğini vurguladı.

Leeds Üniversitesi’nden bilim adamlarınca 2007’de yapılan bir araştırmaya da değinen Spence, “Şimdiye kadar yiyeceğin sadece kokusuyla ilgi çektiğini zannediyorduk bu çalışmayla, yiyeceğin dokusu ve çıtırdamasının da etkili olduğunu gördük” ifadelerini kullandı.

Spence, “Yiyecek çıtırdadığında kalitesinin iyi olduğu düşünülüyor ve iştah bu yüzden daha çok açılıyor olabilir. Sert bir elmayı yumuşak bir elma yerine tercih ettiğimiz gibi”

Haberin Devamı

dedi.

DİĞER YENİ YAZILAR