İhaleye hazırız, 4G bize derinlik katar

Turkcell’in başına 1 ay önce geçen Kaan Terzioğlu, 4G ihalesinin iptaline ilişkin bilgi gelmediğini belirtip, “4G bize derinlik katar, yatırım planlarımızı optimize eder” dedi

4G ihalesinin yapılıp yapılmayacağına dair belirsizlik sürerken Turkcell’in yeni genel müdürünün ilk basın toplantısına da ister istemez bu konu damgasını vurdu. Her ne kadar yeni genel müdür Kaan Terzioğlu net cevaplar vermekten kaçınsa da “4G ihalesi yarın, 5G öbür gün olacakmış gibi hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Sorumluluk almaya hazırız” dedi.

4G’nin bir an önce hayata girmesini istediklerini belirten Terzioğlu, şunları söyledi: “Bir hizmet şirketiyiz 4G ya da 5G olsun müşterilerimize hizmet etmeye hazırız. 4G, 5G’den önce mi gelmeli bu tartışmaya girmek istemiyorum. Zaman gelir 4G, 5G’den sonra da gelebilir. Turkcell olarak 4G’de de 5G’de de sorumluluk almaya hazırız. 4G-5G tartışması sağlıklı. Ümit ediyorum bir an önce muğlaklık ortadan kalkar. Ancak şu bir gerçek ki 4G bize derinlik katar. Yatırım planlarımızı optimize etmemizi sağlar” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “4G’yi beklemeyiz 5G’ye geçelim” açıklamasının ardından 26 Mayıs’taki 4G ihalesinin iptal edilebileceği konuşulmaya başlanmıştı.

Haberin Devamı

Esas sorun fiber

Terzioğlu “Asıl sorun fiber altyapı. Bizim digital dönüşümü sağlamamız lazım. Bunun için yasa gerekli. Fiber altyapıyı geliştirmeliyiz. Son dönemde sadece 17 kilometre fiber kablo yatırımı var. Kentsel dönüşüm gibi fiber dönüşümü de bir ulusal kampanyaya dönüştürmeliyiz” diye konuşarak 4G tartışmasından önce fiber altyapının adil kullanım sorununun henüz çözülmediğini hatırlattı. 4G için fiber altyapı olmazsa olmaz bir etken. Gerek Turkcell’in gerekse Vodafone’un fiber altyapı yatırımları yeterli değil. Bu konuda sabit operatör Türk Telekom’un fiber altyapısı önem arz ediyor. Ancak Türk Telekom da bu altyapıyı kullandırırken önemli bir ticari gelir yaratmanın hesaplarını yapıyor.

Dümdükler’in eğitimi Turkcell’den

İhaleye hazırız, 4G bize derinlik katar

Turkcell’in son reklam filmindeki “Yüzüne söyledin, öyle dümdük” sözleri dillere yerleşti. Bu reklamın kahramanları Mehmet Sait ile Yakup Beder, 23 Nisan’da İstanbul’da Turkcell merkezinde ağırlandı, Kaan Terzioğlu ile tanıştı. Mühendis olmak ve Turkcell’de çalışmak isteyen ikilinin üniversite dahil tüm eğitim masraflarını da Turkcell karşılama sözü verdi.

Haberin Devamı

‘Küresel oyuncu’ hedefiyle Turkcell iki gruba ayrılıyor

1 aydır görevde olan Kaan Terzioğlu, basın toplantısında oldukça rahat ve konuya hakim tavırları ile dikkat çekti. Göreve gelişinden bu yana 1 ay gibi çok kısa bir süre geçmesine rağmen ekonomi basınının önüne çıkıp sadece kendi sunumunu yapmak yerine her türlü soruyu da alarak dersini çok iyi çalıştığını gösterdi.

Terzioğlu’nun şu sözleri de ilginçti: “Aslında 1 Nisan itibarıyla göreve başlayacaktım. Fakat 31 Mart’ta Türkiye’yi kapsayan elektrik kesintisi ile kendimi o gün bir kriz masasında buldum. Aslında çok da iyi oldu. Kartal’daki operasyon merkezinde Turkcell ekibinin nasıl gayretle çalıştığına tanık oldum. Ekibin heyecanını görmek ona ortak olmak bana pozitif katkı yaptı.” Terzioğlu, yeni dönemde Turkcell’deki farklı yapılanmanın detaylarını toplantıda ortaya koydu: “Turkcell, yirmi yıllık tarihinde birçok ilke ve önemli başarılara imza atarak Türkiye’nin ve dünyanın takdirini kazandı. Şimdi, bu başarıyı ileri taşıma zamanı. Turkcell’i artık entegre iletişim ve teknoloji hizmetleri sunan küresel bir şirket olarak konumluyor ve işlerimize bir bütün olarak bakıyoruz. Bu kapsamda telekomünikasyon sektöründeki tüm faaliyetlerimizi ‘Turkcell Türkiye’ ve ‘Turkcell Uluslararası’ olmak üzere iki ana gruba ayırdık. ‘Turkcell Türkiye’ çatısı altında mobil, sabit ve TV işlerimizi daha etkili yöneteceğimize inandığımız yeni bir yapıya geçtik. Böylelikle işlerimizi bireysel, kurumsal ve toptan olmak üzere üç ana segmentte yöneteceğiz.”

Haberin Devamı

Bilançoda devalüasyon etkisi var

Çeyrek sonuçlarını da açıklayan Turkcell’in bilanço net kârı hayal kırıklığı yarattı. 2 milyar 978 milyon TL ile çeyrek bazında rekor gelir elde edilmesine rağmen Ukrayna, Azerbaycan ve Belarus gibi uluslararası iştiraklerin olduğu ülkelerde para birimlerinin değer kaybından etkilenen grubun net kârı 141 milyon lirada kaldı.

Oysa Turkcell’in gelirleri önceki yıla göre yüzde 10 arttı. Faiz amortisman ve vergi öncesi kâr yüzde 4.5 artarak 927 milyon lira oldu. Konsolide FAVÖK de yüzde 9.2 artarak 533 milyon TL olarak gerçekleşti. Fakat bilanço detaylı incelendiğinde uluslararası yatırımların konsolide karlılığı aşağı çektiği görüldü. Turkcell Türkiye olarak net kâr yüzde 40 artarak 779 milyon liraya çıkarken, uluslararası taraftan gelen 656 milyon liralık zarar eklenince net kâr 141 milyon lirada kaldı. diğer iştiraklerin net kâra katkısı ise 18 milyon TL oldu.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR