Şampiyonluk turu inşallah Mayıs’ta Vodafone Arena’da

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, toplamda 105 milyon dolara malolacak Vodafone Arena’da inşaatın planlandığı gibi ilerlediğini, 2014-2015 sezonunun son maçını burada oynamayı hedeflediklerini söyledi. Orman “İnşallah o gün bizim şampiyonluk turunu attığımız gün de olacak” dedi.

Fikstüre baktım, ligin son hafta maçları 31 Mayıs 2015’te tamamlanacak ve o gün Beşiktaş evinde Gençlerbirliği ile oynayacak.

Beşiktaş İnönü Stadı’na bir Gençlerbirliği maçı ile veda etmiştik, işler yolunda giderse yine bir Gençlerbirliği maçı ile ‘merhaba’ demiş olacağız, sabırsızca bekliyorum.

Önceki akşam futbol ekonomisi konuşmak üzere Vogue’da buluştuğumuz Fikret Orman, SPK’nın uyarısı ile gündeme gelen kulüplerin bozulan finansalları ve Beşiktaş’ın durumu ile ilgili bilgi verdi ve söze “En büyük zorluk hepsini birden götürmek. Hem yarışmacı rekabetçi kadrolar kurmak, hem de stad inşaatını finanse etmek zorundayız” diyerek başladı.

Stad bittiğinde önemli bir gelir kalemi yaratmış olacaklarını ve ezeli rakipleri ile bozulan mali dengeyi yeniden kuracaklarını kaydeden Orman, bunun yanı sıra sponsorluk gelirlerini de artırarak 325 milyon doları bulan borcu azaltma yolunda ilerledikleri söyledi. Orman halen 80 milyon dolar seviyesinde olan yıllık gelirleri, stadın da bitmesinin ardından 220 milyon dolarlar seviyesine yükseltecek planlamayı yaptıklarını vurguladı. Orman bu hedefi tuttururken en büyük gelir kaleminin sponsorluklar olacağının altını çizdi ve “Son 1 yılda 217.5 milyon dolarlık sponsorluk anlaşması yaptık. Bu 110 yıllık tarihimizin sponsorluk gelirleri toplamından daha büyük bir rakam” diye konuştu.

Haberin Devamı

Koltuk satışında durum

Göçebe hayatı yaşayan ve şu an evindeki maçları Olimpiyat Stadı’nda oynamak zorunda kalan Beşiktaş’ın acaba kombine, VIP ve loca satışları nasıl gidiyor?

Orman satışlarda gelinen son noktayı açıkladı: 147 locadan 111’ini sattık 29 milyon dolar gelir elde ettik. 22 loca da rezerve edildi. Yani geriye satılmayı bekleyen 14 loca kaldı. 2 bin VIP koltuktan 445’ini sattık oradan da 6.5 milyon dolar gelir elde ettik. Ayrıca bu staddan yıllık 10 milyon dolara yakın ekstra gelirimiz de olacak”

Haberin Devamı

Hedef B.Dortmund

UEFA’nın finansal fair play incelemesine de değinen Fikret Orman, mevcut finansal tablo ve önümüzdeki döneme yönelik hedefler doğrultusunda problem görmediklerini bu incelemenin bir sorun çıkarmayacağını belirtti. Orman, “Onlar olmayan para ile harcama yapılmamasını gelirle gider arasında bir denge olmasını istiyor. Bizim de tüm çabamız vizyonumuz, planlamamız bu yönde. Şu an bonservisler hariç 35 milyon eurolar düzeyinde bir takım oluşturabiliyoruz. Real Madrid, Manchester City, Chelsea gibi 250 milyon eurolar bandındaki kulüpleri bir kenara koyuyorum. Bir de Roma gibi Atletico Madrid gibi B.Dortmund gibi 100-120 milyon euro bandında takım kurabilen kulüpler var. Biz de bilançomuzu güçlendirir güçlendirmez 100-120 milyon euroluk bir kadro oluşturabilecek seviyeye yükselmek istiyoruz” diyerek bir diğer hedefini de ortaya koydu.

DİĞER YENİ YAZILAR