Nankör sektörde 20 yılı devirdi

Evet Türkiye’de yiyecek içecek ve eğlence sektörü ne yazık ki nankör. Ya müdavimler çabuk sıkılıyor ya da işletmecileri bir şeyleri yanlış yapıyor neticede çabuk öğütüp bir kenara atılıyorlar. Bir yıl trend olan mekan sonraki yıla eskiyor hatta kapanıp unutuluyor.

İlk aklıma gelenleri sayayım. Le Select, Pasha ve içindeki lokantalar, Yeniköy Şamdan, Home Store, Memos, Fly Inn, Hakkasan, Benihana, GQ...

Liste uzar gider. Bunlar İstanbul’da büyük bir hava ile açılan ancak zaman içinde yok olup giden lüks mekanlar.

Peki ya kalabilenler.

Bir elin parmakları kadar. Papermoon, Şans, Park Şamdan, Ulus 29, Da Mario ve elbette Sunset.

Sunset Grill&Bar önceki gece 20’nci yılını kutladı. Hakikaten bu sektör için mükemmel bir başarı.

Peki başarının sırrı ne?

Lokasyon ve manzara diyorsanız bence değil. Öyle olsa daha iyi manzaraya sahip hatta deniz kenarında bulunan Tarabya Palet gibi, Kanlıca Körfez gibi mekanlar ayakta olurdu. Les Ottomans gibi bir lokasyon sürekli işletmeci değiştirmezdi.

Sunset’in işletmecisi Barış Tansever manzarasına güvenip üstüne yatmadı. Yeniliklere açık bir şekilde sürekli araştırdı, kendini geliştirdi. Önce Kaliforniya mutfağı ile başladı, zaman içinde Akdeniz ve Türk mutfağını sundu. 1999’da sushi’yi menüsüne katıp, cesur bir adıp attı. Nobu ve Londra Zuma’nın Japon master şefi Hiroki Takemura’yı transfer ederek büyük oynadı.

Uzanlar’ın kavı

Ve bence en ciddi dönemeç. Tansever’in en kritik hamlelerinden biri TMSF’den Uzanlar’ın dillere destan şarap kavının büyük bölümünü satın alması oldu. O şarap koleksiyonu Sunset’e uluslararası arenada bilinirlik kattı. Bugün Sunset’e gelenlerin neredeyse yüzde 50’si yabancı. O kavın da hakkını verdi. Fransız bir sommelier’i kadroya katıp, çok özel ısı nem kontrollü kavı yaptırdı.

Bir diğer unsur ise değişmeyen ekip. Gazi Bey başta olmak üzere ekibin uyumu, müşteriyle olan saygılı ancak samimi iletişimi de başarının en büyük sebeplerinden.

Sunset ağırlıklı olarak profesyonellerin, işadamlarının, finansçıların buluşma noktası. Erol Sabancı İstanbul’daysa mutlaka haftada bir gün orada.

Muhtar Kent yabancı dostlarının İstanbul’da olduğunu öğrendiyse bir akşam için mutlaka Sunset’i öneriyor.

Önemli iş anlaşmaları burada bağlanıp hatta imza sonrası kutlama yemekleri de yine Sunset’te yapılıyor.

Sonuç itibarıyla Sunset uluslararası bir İstanbul markası.

Yazı biraz reklam gibi kokuyor görünse de benim için sorun değil. Bu nankör sektörde 20 yılı devirmek herkesin harcı değil.

Sunset ve işletmecisi Barış Tansever bu kadar övgüyü hakediyor.

Haberin Devamı


Sunset Grill& Bar 27 Mayıs’ta kuruluşunun 20. yılı şerefine Boğaziçi Üniversitesi Vakfı’na destek amaçlı bir gece düzenledi. Geceye Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri ve mezunları da destek verdi. 20 yıl pastasını Barış ve sevgili eşi Alize ile birlikte Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Gülay Barbarosoğlu kesti. Geceden elde edilen gelir Boğaziçi Üniversitesi Vakfı’na bağışlandı.

DİĞER YENİ YAZILAR